Airbus A321-200 fra Asiana Airlines. (Foto: Shimin Gu | GNU 1.2)

Hyundai bliver storaktionær i Star Alliance-selskab

Hyundai-koncernen står til at overtage kontrollen med Sydkoreas næststørste flyselskab Asiana Airlines, som er i økonomiske vanskeligheder.

Det sydkoreanske industrikonglomerat Hyundai Development er blevet valgt som den foretrukne byder på en kontrollerende ejerandel i det hårdt pressede sydkoreanske flyselskab Asiana Airlines.

Med handlen vil Hyundai tilføre over 1,7 milliarder dollar (11,5 milliarder kroner) til det gældsplagede flyselskab, som er en del af Star Alliance. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hyundais investering i Asiana Airlines kan blive et vendepunkt for Sydkoreas næststørste flyselskab, som har en gæld på 8,3 milliarder dollar (56 milliarder kroner) og kæmper med stigende konkurrence fra lavprisselskaber samt faldende turisttrafik til Japan.

“Asiana vil opnå branchens bedste økonomiske sundhed,” sagde Chung Mong-gyu, formand for Hyundai Development, til journalister, efter at aftalen var blevet annonceret.

”Vi vil gøre en ihærdig indsats for at forbedre selskabets konkurrenceevne og virksomhedsværdi ved at investere i nye fly og tjenester,” sagde Chung Mong-gyu.

Sat til salg tidligere i år
Den nuværende hovedaktionær i Asiana Airlines, Kumho Industrial, satte sin ejerandel på 31,05 procent til salg tidligere i år, da det kom under pres fra Asiana-kreditorer om at reducere gælden hos det tabsgivende flyselskab.

Hyundai dannede et konsortium med Mirae Asset Daewoo, og konsortiet har ifølge lokale medier tilbudt næsten 2,2 milliarder dollar (14,9 milliarder kroner) for aktieandelen samt nye aktier, der skal udstedes af Asiana Airlines. Hyundai har ikke selv afsløret konsortiets tilbudspris.

Flere interesserede købere
Hyundai, som i Danmark er mest kendt for sin bilproduktion, var ikke det eneste selskab, der var interesseret i at overtage kontrollen med Asiana Airlines.

Kumho Industrial Co har også modtaget bud fra blandt andre et konsortium med moderselskabet til Sydkoreas største lavprisflyselskab, Jeju Air, i spidsen.

Asiana Airlines har en flåde på over 80 fly – blandt andet Airbus A350XWB og Airbus A380. Selskabet flyver til over 90 destinationer – heriblandt en lang række internationale destinationer, som i Europa tæller blandt andet Frankfurt, London Heathrow og Paris Charles de Gaulle.

 

Relaterede artikler:

Nyt asiatisk flyselskab køber fem Dreamlinere

Star Alliance-selskab igangsætter redningsplan

Star Alliance-selskab fra Seoul til Oslo