SAS-fly i Aarhus Lufthavn (Foto: Aarhus Airport)

SAS genåbner indenrigsrute til Aarhus Lufthavn

Fra tirsdag den 2. juni bliver det atter muligt at flyve mellem landets to største byer, når SAS vender tilbage på indenrigsruten til Aarhus. Det bliver dog i første omgang med en reduceret tidtabel.

Der har ikke været kommercielle flyvninger til og fra Aarhus Lufthavn siden den 29. marts, hvor SAS som det sidste selskab lukkede indenrigsruten til København.

Efter to måneders nedlukning af lufthavnen kommer der igen liv i terminalen i den østjyske lufthavn. Tirsdag den 2. juni vil SAS nemlig atter flyve på indenrigsruten til Aarhus.

Der lægges ud med to daglige afgange fra København kl. 06.40 og 17.30, og den modsatte vej afgår flyene kl. 07.45 og 18.35. Der flyves i første omgang med 70-sæders ATR 72-600.

Fra tre til fire destinationer fra CPH
Også ruten mellem København og Aalborg får flere frekvenser. Her vil SAS fra samme dato øge fra de nuværende to til tre daglige afgange. Det bliver med en blanding af 70 sæders ATR 72-600 og 90 sæders Bombardier CRJ900.

“’Vi ser, at der med genåbningen af Danmark er et stigende behov for indenrigsrejser, og det vil vi naturligvis gerne imødekomme. Derfor åbner vi nu vores rute mellem Aarhus og København, og øger kapaciteten mellem Aalborg og København. Vi er glade for på denne måde at kunne være med til at understøtte genåbningen af vores samfund. Vi er langt fra at være på det niveau, vi havde inden coronakrisen ramte, men nu øger vi langsomt og sikkert indenrigstrafikken i Danmark igen,” siger koncerndirektør Simon Pauck Hansen fra SAS.

Med genstarten af ruten til Aarhus bliver det muligt at flyve med SAS fra København til fire destinationer, da SAS i forvejen har fløjet til Aalborg, Oslo og Stockholm under COVID-19-pandemien. Før coronakrisen fløj SAS til flere end 100 destinationer fra Københavns Lufthavn.

Ny indenrigsaktør i Aalborg Lufthavn
Indenrigsmarkedet er i øvrigt blevet interessant for andre aktører, da Norwegian indtil videre har trukket sig på Aalborg-ruten. Den 8. juni vil DAT flyve tre gange dagligt fra Aalborg til København, og den 17. august kommer Great Dane Airlines ind med fire ugentlige afgange på Danmarks største indenrigsrute.

Under hele coronakrisen har DAT fløjet mellem København og Bornholm, og fra den 10. august vil selskabet genåbne indenrigsruten til Midtjyllands Lufthavn i Karup. En uge senere vil Alsie Express genåbne indenrigsruten fra Sønderborg til København.

 

Relaterede artikler:

Vil lokke SAS-kunder væk fra Aarhus Lufthavn

SAS genåbner Aalborg-rute

66,7 procent tilbagegang i nedlukket lufthavn