Airbus A319 fra Eurowings i Stockholm Arlanda Airport. (Foto: Daniel Asplund, Swedavia)

Svensk Eurowings-offensiv fuser ud

Fem populære destinationer fra Stockholm-Arlanda har ikke fået genvalg hos Eurowings til sommeren 2023. Offensiven med fem planlagte basefly synes at være gået i stå.

Eurowings har længe haft store planer for det svenske marked, idet Lufthansa-datterselskabet i september 2021 annoncerede en storstilet offensiv omkring en base i Stockholm-Arlanda med i alt fem fly fra foråret 2022.

I forvejen fløj Eurowings til Hamborg og Düsseldorf med fly fra andre baser, og den 27. marts i år sendte selskabet det første basefly på vingerne fra Arlanda-lufthavnen med Palma de Mallorca som destination. Den spanske ferieø var blandt de 12 destinationer, der var med i første bølge, men fem af ruterne til henholdsvis Faro, Gdansk, København, Rom og Pristina kom dog aldrig i gang.

“Vores plan forbliver uændret med at basere fem fly i Airbus A320-familien på vores nye base i Stockholm. Efter starten på krigen i Ukraine og en pludselig dramatisk stigning i olieprisen, er vi rådet til ikke at gøre dette på en gang,” sagde Matthias Eberle, kommunikationschef i Eurowings, i slutningen af marts til Check-in.dk.

Sidenhen har der været relativt stille omkring selskabets aktiviteter i den svenske storlufthavn.

Annullerer fem populære sommerruter
I det igangværende vintertrafikprogram er der blevet reduceret til syv destinationer, henholdsvis Barcelona, Berlin, Düsseldorf, Hamborg, Málaga, Prag og Salzburg. Herudover åbner en sæsonrute til Innsbruck med en ugentlig afgang i perioden fra 21. januar til 25. marts 2023.

Endelig har Eurowings også annonceret to nye ruter til henholdsvis Rom og Stuttgart med opstart den 26. marts 2023. Her flyves der henholdsvis tre og fire ugentlige frekvenser.

Til gengæld har selskabet nu sløjfet destinationerne Alicante, Barcelona, Birmingham, Heraklion (Kreta) og Rhodos. Disse destinationer fremgår ikke i det trafikprogram, som det tyske flyselskab har sat til salg for sommeren 2023.

Med annulleringen af disse traditionelt meget salgbare destinationer er der en klar indikation af, at Eurowings er udfordret i konkurrencen med SAS, Norwegian, Ryanair og til dels også Vueling.

 

Relaterede artikler:

Eurowings opgav CPH-rute før start

Eurowings-offensiv kommer til at gøre ondt på SAS

Officielt: Eurowings åbner stor base i Stockholm