- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

Tag med på ‘flyvetur’ ved Folkemødet

Deltagere på Folkemødet kan på fredag få luft under meningerne, når en stor debat tager afsæt i luftfartens betydning for samfundet og dens udfordringer.

Det efterhånden traditionsrige politiske event på Bornholm, Folkemødet, går i gang torsdag og varer indtil på søndag. Mange tusinde mennesker vil tage del i debatterne og festlighederne, og emnerne rækker vidt.

Luftfarten er naturligvis – ligesom foregående år – også repræsenteret ved Folkemødet. Luftfartsinteresserede politikere, journalister, erhvervsfolk eller menigmand har mulighed for at deltage i et helt særligt event, hvor fokus er på luftfart.

Begivenheden har titlen ’Tag med på flyvetur’, og arrangørerne bag er brancheforeningen Dansk Luftfart, SAS og Naviair. Arrangementet løber af stablen på fredag fra klokken 13.30 til klokken 14.45, og det sker på Brogade 1 i Allinge.

Mange spørgsmål til debat
Arrangørerne har i bedste luftfartsånd udformet et boardingkort, og alle interesserede er inviteret om bord til en god gang politisk debat om tilstanden i luftfarten. Temaet er ’luftfartens samfundsmæssige betydning og udfordringer’, og med til eventet er en række meningsdannere.

Boardingkortet til luftfartsdebatten på fredag ved Folkemødet på Bornholm. Foto: SAS, Dansk Luftfart, Naviair

Dansk Luftfart, SAS og Naviair har udformet nogle spørgsmål, som bliver kastet op i luften til debatten fredag eftermiddag. I invitationen lyder spørgsmålene:

”Hvad betyder international tilgængelighed for samfundet? Er der en kobling mellem vækstgrundlag og tilgængelighed til eksportmarkederne? Er der en løsning på klimaudfordringerne?”

Og følgende spørgsmål vil også blive berørt ved debatten:

”Hvad med turismen? Hvad med forbrugerne? Kan vi undvære flyvningen? Hvad vej går forrretningsmodellerne? Hvad med medarbejderne? Er det kun prisen, der tæller?

Alvorlig og munter snak
Herudover skriver arrangørerne, at flyveturen førhen var en oplevelse, men at turen i dag bare skal overstås. Spørgsmålet om, hvorfor det er sådan, og om det kan ændres, vil også blive taget op ved debatten.

Ud over de ovenstående spørgsmål, vil der tilmed være plads til flere andre spørgsmål, lover arrangørerne.

”Dette og meget andet lægger vi op til en både alvorlig, men samtidig munter snak om i Brogade,” hedder det.

Anna Sophia Hermansen fra Berlingske agerer kaptajn (læs: ordstyrer) ved begivenheden, hvor godt og skidt for fremtidens luftfart i Danmark diskuteres.

Under debatten vil kabinemedlemmer fra SAS servere kølige forfriskninger til de deltagende.

Deltagerne i meningsdanner-panelet ved debatten er følgende:
Kasper Ibsen Beck, Kommunikationsdirektør, Arla
Dorthe Barsøe, Underdirektør, Tivoli
Maria Barslund, Direktør, Konsulentbureauet Maria Barslund
Thilde Waast, Formand, Flyvebranchens Personaleunion
Adam Laugesen, Mand med holdninger, Sig selv
Lars Wigelstorp Andersen, Direktør, SAS
Bo Pedersen, Kommunikationsdirektør, Naviair

Luftfarts-eventet er en del af Infrastrukturens Dag, og partnerne bag dagen inviterer desuden branchen på et stakeholderevent. Alle er velkomne til vin og øl, og det sker fra klokken 18 til 19 i Brogade på plads F33 Operate – også benævnt ved Brogade-scenen.

DAT i pendulfart
Under Folkemødet vil Danish Air Transport (DAT) flyve i pendulfart mellem Københavns Lufthavn og Bornholm, ligesom flyselskabet også vil have afgange fra Aalborg og Billund. Alt i alt forventer DAT at transportere 15.000 passagerer til og fra årets Folkemøde.

DAT vil foretage sine CPH-afgange fra Finger A, og her vil lufthavnen i samarbejde med mediet Altinget sende de rejsende af sted. Der vil være lounge-jazz, quizzer og goodie-bags til passagererne.

Samlet set vil DAT operere på over 200 afgange til og fra Bornholm fra i dag, onsdag, og indtil på søndag. Et isoleret set voldsomt antal flyvninger, og det har fået flyselskabet til at lave en CO2-neutralisering af dem. DAT har derfor investeret i én million mangrovetræer i Myanmar. Initiativet er kommet til efter samarbejde med norske Bio8 AS og Thor Heyerdahl Climate Parks.

Aftalen er udarbejdet i det sidste halve år, og den sikrer, at 600 tons CO2 bindes.

Københavns Lufthavn er klar til at sende mange passagerer af sted til Folkemødet på Bornholm. Foto: Københavns Lufthavn

 

Relaterede artikler:

Luftfartsbranchen indtog Folkemødet med quiz og fadøl

CPH tyvstarter Folkemødet

Flysimulator og autocamper på Folkemødet

30 DAT-flyvninger til Bornholm på samme dag

Luftfartsbranchen indtager Folkemødet