- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

13.000 solgte sæder på kommende Air France-rute fra Billund

På den kommende rute fra Billund Lufthavn til Paris-Charles de Gaulle har Air France allerede solgt 13.000 sæder, inden åbningen den 27. marts. Air France begrunder det gode salg med en forbedret økonomi i Danmark efter den finansielle krise.

Paris har i mange år været en fortrukket rejsedestination hos danskerne. Den franske hovedstad har ofte været placeret i top 5 over danskernes favoritdestinationer, og denne tendens lader til at kunne fortsætte, når Air France etablerer sig på ruten mellem Billund Lufthavn og Paris-Charles de Gaulle.

I alt har 13.000 rejsende indtil videre bestilt en billet med afgang fra Billund Lufthavn til Paris-Charles de Gaulle. Der bliver tre daglige afgange med en Bombardier CRJ-200, der har en kapacitet til 50 passagerer. Hos Air France er man tilfreds med det foreløbige billetsalg og giver den spirende, danske økonomi en del af årsagen til de 13.000 solgte sæder.

”Vi kan se, at den danske økonomi klarer sig godt i modsætning til så mange andre lande, og det er et godt signal for os, fordi det betyder, at de danske passagerer er købelystne og har lyst til at rejse ud i verden,” siger Vincent Audusseau, landechef for Air France-KLM i Danmark, og tilføjer, at det foreløbige salg er mere, end hvad Air France havde forventet.

De tre daglige afgange vil blive opereret fra Billund Lufthavn henholdsvis kl. 07.00, 12.55 og 17.45. Returafgangene fra Paris-Charles de Gaulle mod Billund Lufthavn afgår kl. 09.35, 15.30 og 20.10 med ankomst ca. 1 time og 45 minutter senere.

Ifølge Billund Lufthavn har lufthavnen tidligere haft succes på ruten til Paris-Charles de Gaulle, da daværende Maersk Air opererede på strækningen, og derfor har lufthavnen også store forventninger til den kommende rute, der åbner den 27. marts.

”Det lyder utroligt positivt. Vi er ikke i tvivl om, at ruten kan blive en succes, ikke mindst fordi at Air France og KLM tilsammen har et stærkt produkt, og dette produkt, der blandt andet indeholder hub-lufthavnen Paris-Charles de Gaulle, kan appellere til mange rejsende fra Danmark,” siger Jesper Klausholm, marketingschef i Billund Lufthavn.

Billund Lufthavn er ikke den eneste jyske lufthavn, der åbner en ny udenrigsrute den 27. marts. Samme dag åbner Aalborg-Amsterdam, hvor CHECK-IN.dk tidligere på ugen kunne berette, at der på denne rute allerede er solgt 9.000 sæder.

På denne baggrund lader det til, at Air France-KLM kommer godt fra start med de to nye ruter, der har det tilfælles, at de begge går til hub-lufthavne, henholdsvis Paris-Charles de Gaulle og Amsterdam Airport Schiphol, hvorfra de jyske passagerer bl.a. kan benytte interkontinentale ruter til for eksempel nord- og sydamerikanskesamt asiatiske destinationer.