- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Air Berlin integrerer LTU fuldt ud

Tysklands næststørste flyselskab, Air Berlin, har valgt at tilpasse organisationen forud for optagelsen i oneworld-alliancen. Det hidtidige datterselskab, LTU International Airways, som Air Berlin købte i august 2007, integreres nu helt i Air Berlin.

I august 2007 opkøbte Air Berlin selskabetLTU International Airways,der netop havde ændret sin profil fra et charterselskab til et ruteselskab. Iflere år har LTU været drevet som et selvstændigt datterselskab, men fra april 2011 harAir Berlin valgt at integrere LTU helt.

“Denne integration skaber de nødvendige forudsætninger for at fjerne dobbelt-funktioner, simplificere arbejdsgange og øge den overordnede effektivitet af aktiviteterne,“ siger koncernchef og CEO, Joachim Hunold fra Air Berlin.

Integrationen af LTU, der blev foretagetmed virkning per 1. april 2011,ses som et led i strømliningen af Air Berlin forud for selskabets planlagte optagelse i oneworld-alliancen i 2012.

“Vi forventer ikke blot betydelige besparelser, men også en yderligere integration af samtlige medarbejdere, hvilket er et vigtigt skridt før de fremtidige udfordringer så som den planlagte optagelse i oneworld,“ forklarer CEO Joachim Hunold.

Sammenlægningen af flyveoperationerne betyder blandt andet, at alle tekniske afdelinger samles i hovedkvarteret i Berlin, og at der fremover kun vil være ét AOC (Air Operators Certificate) under Air Berlin.

Air Berlin har tidligere været set som et hybrid-lavprisselskab, men med den forventedeoptagelse i oneworld har Tysklands næststørste luftfartsselskab meldt klart ud, at man ønsker at etablere sig som et decideret netværksselskab.

Air Berlin forventes også at blive en aktiv spiller vedåbningen af den nye Berlin-Brandenburg storlufthavn i sommeren 2012. Denne lufthavnforventes at ville udfordre Københavns Lufthavn.

Air Berlin blev oprindeligt grundlagt i 1978 i den amerikanske stat Oregon af den tidligere PanAm-kaptajn Kim Lundgren, da det kun var tilladt at anvende fly fra sejrsmagterne til flyvning til Berlin efter 2. Verdenskrig.I 2010transporterede Air Berlin knapt 33,6 millioner passagerer.