- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

Air France-KLM med bagageløse USA-priser

Air France og KLM tilbyder nu på sine nordamerikanske ruter en ny billettype, hvor indchecket bagage ikke er inkluderet i prisen.

Kun få dage efter at SAS annoncerede, at de fra på torsdag vil sælge billetter til flyvninger mellem USA og Skandinavien, hvor det kun er tilladt at medbringe håndbagage, så indfører Air France og KLM samme billettype på sine flyvninger mellem Europa og USA samt mellem Europa og Canada.

Den nye ”Light”-billet blev indført torsdag i sidste uge og bliver den ene af i alt tre nye economy class-billettyper på de to selskabers nordamerikanske ruter.

De to andre nye billettyper hedder ”Standard” og ”Standard +”. Førstnævnte er en klassisk ufleksibel economy-billet, hvor ét styk indchecket bagage er inkluderet i prisen, men hvor billetten ikke kan ændres. Og Standard +-billetten giver så mulighed for at ændre eller afbestille billetten mod et gebyr.

Uanset hvor meget eller hvor lidt bagage man vælger at checke ind, så er snacks, måltider, drikkevarer og ”inflight entertainment” fortsat inkluderet i prisen. Også for rejsende kun med håndtaske.

Delta og Alitalia følger efter
KLM og Air France har et joint-venture med Delta Air Lines og Alitalia på trafikken over Atlanterhavet. Og ifølge Air France og KLM, så vil de to andre selskaber inden længe følger efter med en lignende prisstruktur på atlantruterne.

Rejsende, der er Elite eller Elite Plus-medlemmer af Air France og KLM’s loyalitetsprogram Flying Blue kan altid gratis medbringe et styk ekstra indchecket bagage oveni det, som billetten giver mulighed for. Også når billetten ikke giver mulighed for at checke bagage ind gratis. Det kan Flying Blue Elite- og Elite Plus-medlemmer altså gøre selv om de kun har købt en Light-billet.

Lettere at sammenligne
Når stadig flere netværksselskaber indfører de kuffert-løse billettyper, så handler det om at gøre det lettere for passagererne at sammenligne selskabernes priser med lavpriskonkurrenternes billetpriser, hvor indchecket bagage ofte ikke er inkluderet i den pris, som selskaberne reklamerer med.

Med indførelsen af ”Light”-billetten på Air France og KLM’s atlant-flyvninger bliver det nu eksempelvis lettere at sammenligne prisen på den billigste Air France-billet fra Paris Charles de Gaulle til New York med den billigste Norwegian-billet på samme rute.

 

 

Relaterede artikler:

Ingen SAS Go Light-billetter i Skandinavien

Visse Eurobonus-medlemmer får billigere billetter

SAS: Nu kommer lavprisbilletten

Øget konkurrence om rejsende uden kuffert

Få styr på reglerne for håndbagage