- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Altid om tirsdagen

Det har altid været velkendt, at det er billigere at rejse midt i ugen i forhold til weekender. Nu er det blevet dokumenteret af rejsesøgemaskinen Momondo, der har undersøgt 7,5 mio. billetpriser.

Undersøgelsen viser, attirsdag er den billigste rejsedag, mens lørdag er den dyreste. Kombinerer man en rejse på en tirsdag med bestilling 53 dage inden afrejse, så vil man kunne få det billigste alternativ og kan, ifølge undersøgelsen, spare op til 29 procent. Aller dyrest er det, at bestille samme dag som rejsen skal finde sted.

Bangkok topper
Undersøgelsen viser at aftenafgange er billigst og man skal undgå myldretiden om eftermiddagen, hvis man vil have den billigst mulige billet.

Strækningen København – Bangkok topper statistikken over søgninger og har alene haft 120 millioner søgninger siden januar sidste år. Denne strækning efterfølges af London, New York og Barcelona.

Enorm mængde data
Hver gang en bruger foretager en søgning hos Momondo vil der komme flere resultater med priser og alternativer. Alle disse gemmes i en database og ud fra dette er der levet en funktion, der hedder ”Prisindsigt”.

“Vi viser ‘Prisindsigt’ på de 8.700 mest søgte ruter, hvor man kan læse statistik om hvad der påvirker prisen på områderne; dage før afrejse, dag på ugen, tid på dagen, flyselskab og lufthavn, ”fortæller momondos danske PR-chef, Lasse Skole Hansen til CHECK-IN.dk.

PR-chefen understreger, at Momondo ikke sælger rejser, men at selskabet som rejsesøgemaskine finder alle tilgængelige priser fra udbyderne, inklusive priser fra lavprisflyselskaberne.

Undersøgelsen bygger på tal fra 7,5 milliarder priser på de 100 mest populære ruter, herunder 49 danske. Talmaterialet dækker, for enkelte ruter, statistik helt tilbage fra januar 2013, men alle der er med i ”Prisindsigt” har priser fra mindst 250.000 søgninger og i top 100 har alle ruter millioner af priser som grundlag.

Billigste dag at bestille
Mens momondos undersøgelse viser hvilken afrejsedag, der er billigst samt hvor lang tid inden man bør bestille, kan en offentliggjort rapport i Wall Street Journal fortælle, at man i USA også har fundet hvilken dag, at der er billigst at bestille en rejse.

Rapporten der er udarbejdet af Airlines Reporting Corp og omfatter 130 millioner bestillinger, fra de seneste 19 måneder i USA, har konkluderet at søndage er den billigste dag at bestille billetter.

Den amerikanske undersøgelse viser ligeledes, at de billigste billetter får man 57 dage inden afrejse for amerikanske indenrigsbilletter, mens internationale afgange fra USA har sit laveste niveau 171 dage inden afrejse.