- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Bedste april i Billund Lufthavn nogensinde

Næsten 220.000 passagerer rejste til og fra Billund Lufthavn i april måned. Det er den bedste april måned nogensinde med næsten 35.000 flere passagerer end den hidtidige april-rekord fra 2008. År til dato er passagerfremgangen 2,9 procent i forhold til samme periode i 2008, som var det hidtil bedste 1. halvår i den vestdanske internationale lufthavn.

Der har været travlhed i Billund Lufthavn i april måned. Det blev den bedste april måned nogensinde. I 2008 var der i april måned 187.883 passagerer, der rejste gennem terminalen i Billund, men dette tal var i sidste måned steget til 219.582.

Fremgangen i forhold til april måned sidste år var på hele 59,1 procent svarende til 81.607 passagerer. Men det er dog ikke muligt at bruge denne sammenligning til noget. April måned sidste år var præget af den islandske askesky, der lukkede luftrummet i det meste af Europa i op til seks dage samt forstyrrede flytrafikken både før og efter lukningen. Heruodver faldt påsken i april måned i år, mens påsketrafikken allerede begyndte i slutningen af marts måned i 2010.

Derfor giver det størst mening at sammenligne de aktuellepassagertal i Billund Lufthavn med de første fire måneder af 2008, hvor 1. halvår dengang var rekordstort. Ved denne sammenligning fremgår det, at der i årets første fire måneder i årvar 724.380 passagerer i Billund Lufthavn mod 704.097 i samme periode i 2008. Det svarer til en passagerfremgang på 2,9 procent.

Det er især udenrigstrafikken, der udvikler sig positivt i Billund Lufthavn. Den nye Air France-rute til Paris er kommet godt fra start, således at Air France allerede er det femtestørste ruteselskab i lufthavn – kun overgået af KLM, Lufthansa, Ryanair og Cimber Sterling.

Men også ruten til Frankfurt har haft betydelig vækst. Det skyldes, at Lufthansa har indsat en fjerde frekvens på ruten fra Billund til det store internationale trafikknudepunkt. Ifølge Billund Lufthavns oplysninger nærmer passagertallet på Frankfurt-ruten sig det samme høje niveau som til Amsterdam.

“Det interessante i dette er, at trafikken til både Frankfurt, Amsterdam og Paris vækster på samme tid,“ fortæller administerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen.

Billund Lufthavn kunne naturligvis frygte, at Air France-ruten samt den øgede frekvens på Frankfurt ville kannabalisere på eksisterende udenrigstrafik. Men det lader ikke til at være tilfældet i første omgang. Hermed bevises endnu engang, at tesen “trafik avler trafik“ stadig har sin gyldighed.

De største udenrigsdestinationer fra Billund Lufthavn var i april måned London, Amsterdam, Frankfurt, Oslo og Paris i nævnte rækkefølge. I chartersegmentet var det Antalya, Las Palmas, Tenerife, Palma de Mallorca og Chania (Kreta),der var de mest populærerejsemål.