- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Beliggenhed og pris er vigtigt ved hotelvalg

En ny kundeundersøgelse foretaget af norske VIA Travel viser, at erhvervsrejsende stadig lægger vægt på beliggenhed og pris, når der vælges hotel. Adgang til helseklub og fitness-faciliteter ligger derimod langt nede på listen.

“Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed“. Det er og bliver den vigtigste faktor, når rejsende skal vælge hotel, hvad enten man er forretnings- eller fritidsrejsende. Det er en del af konklusionen i en nylig kundeundersøgelse gennemført af det nordiske erhvervsrejsebureaukæde VIA Travel.

VIA Travels kundeundersøgelse viser, at især beliggenhed, men også pris spiller ind, når forretningsrejsende beslutter valg af overnatningsfaciliteter på rejsen.

Men beliggenhed kan være mange ting. Nogle vælger hotellets beliggenhed udfra den adresse, man skal besøge. Andre vælger en beliggenhed i bekvem afstand fra lufthavnen. Bekvem afstand til forlystelseslivet eller tæt på natur og rekreationelle muligheder kan også være baggrunden for valg af beliggenhed.

Generelt er der tydelig vækst i koncentrationen af nye hoteller centralt i de største byer samt ved de store lufthavne. Det er i en særlig grad styret af efterspørgslen i det vigtige kursus- og konferencemarked.

“Fællesnævneren er fokus på, at opholdet inklusiv rejsetid skal være tilstrækkeligt længe til, at man får gjort det man skal, men heller ikke et minut længere. Man ønsker slet og ret en effektiv beliggenhed,“ konkluderer Rune Feltman, der er administrerende direktør i VIA Travel AS.

Han uddyber konklusionen ved at konstatere, atbeliggenhed skal minimere rejsetiden og give flest muligt gode arbejdstimer samtidig med, at det sikrer de laveste totalomkostninger.

Ifølge Rune Feltman er mange fejlagtigt af den opfattelse, at helseklub og fitness-faciliteter har en stor betydning for hotelvalg. Trenden blandt VIA Travels kunder viser dog noget andet. Her kommer adgang til træningsfaciliteter langt nede på listen over faktorer, der påvirker hotelvalget.

De dyreste hoteller ligger oftest placeret bekvemt og centralt i centrum af storbyerne eller tæt ved eller som en del af terminalerne i de størrelufthavne. Det understreger måske i særlig grad, at beliggenheden til enhver tid slår andre faktorer.