- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Billund Lufthavn med ny rute til Island

Fra den 1. juni 2011 introducerer det islandske flyselskab Icelandair tre ugentlige flyvninger fra Billund direkte til Keflavik. Ruten skal i første omgang beflyves frem til medio september med afgange mandag, onsdag og lørdag.

(OPDATERET)

Aalborg Lufthavn har meldt aggressivt ud, at man vil vokse betydeligt i de kommende år og dermed søge at hale ind på Billunds førerposition som provinsens største lufthavn. I Billund afgiver man helt sikkert ikkeførertrøjen frivilligt, og nu kan lufthavnen melde om endnu endestination i afgangstabellerne.

Fra den 1. juni 2011 introducerer det islandske flyselskab Icelandair således tre ugentlige flyvninger fra Billund direkte til Keflavik. Ruten vil i første omgang blive fløjet til og med den 12. september 2011 med afgange på mandage, onsdag og lørdage.

”Vi mærker stor interesse og efterspørgsel efter en Icelandair-rute fra Billund til Island med muligheden for fly videre vest over, og det samme hører vi fra vores samarbejdspartnere i Jylland og på Fyn. Fra sommeren 2011 er det en realitet, hvilket vi naturligvis er meget glade for” siger Bjarni Birkir Hardarson, adm. direktør for Icelandair i Skandinavien.

”Det er et længe næret ønske, der nu bliver til virkelighed med den nye Icelandair-rute”, siger Kjeld Zacho Jørgensen, der siden 15. juni i år har varetaget posten som adm. direktør i Billund Lufthavn A/S.

”Vi har gennem længere tid oplevet et grundlag for en højere frekvens og med tre ugentlige flyvninger åbnes der for rigtig gode muligheder for en fleksibel tilrettelæggelse af et besøg på Island. Samtidig er adgangen til rutenettet i USA/Canada meget attraktiv og nem. Icelandair har skabt nogle flyvninger, der passer utrolig godt med flyvninger videre mod vest,“ siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Icelandair har mange videre forbindelser til USA/Canada direkte fra Keflavik og udover denormale eftermiddagsafgange vil der væredaglige morgenfly fra Island til New York og Boston næste sommer.

Icelandair servicerer New York, Boston, Minneapolis, Orlando og Seattle i USA og Toronto og Halifax i Canada, og tilbyder via sit code share samarbejde med Alaska Airlines et stort antal destinationer i USA fra Anchorage i nord til Mexico City i syd.

Billund Lufthavn havde i juli 2010 349.293 passagerer hvilket var en stigning på 23,7% i forhold til samme måned året før.