- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Boeing sender Dreamliner-assistance afsted

Mere end 300 mekanikere og ingeniører fra Boeing er sendt ud i verden for at hjælpe Dreamliner-selskaberne med at få flyet på vingerne igen.

Den amerikanske flyproducent Boeing sætter nu alle sejl til for at hjælpe de luftfartsselskaber, der har Boeing 787 Dreamlinere i deres flåde, med at få flyene på vingerne igen.

Fredag godkendte de amerikanske luftfartsmyndigheder, Federal Aviation Authorities (FAA), Boeings forslag til en løsning på de batteriproblemer, som siden 18. januar har holdt alle Dreamlinere på jorden. Kun ganske få testflyvninger har været gennemført.

Men nu gælder det om at få lavet de krævede modifikationer, så flyveforbuddet kan blive ophævet og de 50 Dreamlinere, som er i operation hos otte selskaber verden over, kan komme i luften igen og tjene penge til deres ejere.

Derfor har Boeing sendt over 300 mekanikere og ingeniører ud i verden for at hjælpe selskaberne med at få flyene gjort klar, så de kan få luftfartsmyndighedernes blå stempel og få luft under vingerne.

Ifølge hjemmesiden All Things 787, der følger Dreamlineren tæt, er de over 300 mand fordelt på 10 hold, der er rejst i vidt forskellige retninger fra Boeings fabrikker uden for Seattle i staten Washington i USA’s nordvestlige hjørne.

Flere internationale medier rapporterer, at et team allerede var på plads i Addis Ababa i Etiopien inden FAA gav sin godkendelse af løsningen. Her hjælper de Ethiopian Airlines med at få deres Dreamlinere klar. Etiopierne meldte allerede torsdag ud, at de agter at gå i luften med den første kommercielle Dreamliner-flyvning på torsdag mellem Addis Ababa og Dubai.

Travlt i Japan
All Things 787 vurderer, at det vil tage Boeing og de otte luftfartsselskaber omkring seks uger at få alle 50 fly på vingerne. Mest travlt får man i Japan, hvor de to suverænt største og første Dreamliner-operatører, ANA og Japan Airlines, hører hjemme.

Ethiopian Airlines og Air India er de eneste selskaber, der har nået at opdatere deres ruteprogrammer efter fredagens udmelding fra FAA. Air India planlægger at genindsætte de første Dreamliner-fly den 16. maj på ruterne fra Delhi til Frankfurt, London Heathrow og Paris Charles de Gaulle.

Foruden Ethiopian Airlines og Air India, så har ANA, Japan Airlines, LAN, United, polske LOT og Qatar Airways Dreamlinere i deres flyflåder.