- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

British Airways vil flyve til ‘Den hellige by’

British Airways fortsætter med at udbygge selskabets rutenet i de amerikanske sydstater. Gennem de senere år er der åbnet ruter til New Orleans og Nashville, og fra april næste år kommer også Charleston på rutekortet.

Ruten kommer til at udgå fra London Heathrow Airport to gange om ugen med opstart den 4. april. Der flyves på torsdage og søndage på rutenummer BA221 fra London kl. 17.20 med ankomst i Charleston kl. 21.20 lokal tid samme dag. Flyet returnerer fra Charleston International Airport kl. 22.50, og ankommer i den britiske storlufthavn den følgende dag kl. 11.50.

Det bliver en treklasses Boeing 787-8 Dreamliner, der vil blive indsat på ruten, der opereres i sommertrafikprogrammet frem til den 24. oktober. Flyet er indrettet med plads til 214 passagerer fordelt med 35 på Club World, 25 i World Traveller Plus samt plads til 154 i World Traveller-kabinen.

“For nylig lancerede vi flyvninger til Nashville og New Orleans  og tidligere i år annoncerede vi en ny rute til Pittsburgh. At rejse til USA er så populært som nogensinde før, så det glæder os, at vi kan tilføje denne charmerende by til vores omfattende globale netværk og give kunderne endnu flere valgmuligheder,” siger Sean Doyle, der er direktør for netværk og alliancer hos British Airways.

Boeing-fabrik i byen
Charleston går også under kælenavnet “Den hellige by”, hvilket skyldes, at der er relativt mange kirker i byen. Byen har omkring 120.000 indbyggere, hvoraf 70 procent er hvide, mens 25 procent er af afro-amerikansk afstamning.

Udover at være kendt for sine kirker, så rummer byen noget, der kan tiltrække mange luftfartsinteresserede. Det er nemlig hjemstedet for Boeing South Carolina, der er en af to samlefabrikker for flyproducentens Dreamliner-fly. Her er de 7.000 ansatte i øjeblikket ved at samle de nye Boeing 787-10 Dreamlinere, og British Airways har faktisk bestilt 10 fly af denne variant, der vil blive leveret mellem 2020 og 2023.

Ruten til Charleston bliver den eneste direkte fra Europa. I dag flyver man typisk ind til den lille storby i South Carolina via Atlanta.

 

Relaterede artikler:

Ny British Airways-rute til USA

Første europæiske rute til Nashville

British Airways åbner ny rute til New Orleans