- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

British Airways indfører nye regler for boarding

I dag introducerer British Airways nye regler for boarding, hvormed passagererne skal gå ombord i flyene inddelt i fem forskellige grupper.

Når man fremover skal flyve med British Airways, skal man være forberedt på, at ombordstigning kommer til at foregå efter nye regler, således at selskabets bedste passagerer og dem med de dyreste billetter får lov at boarde først.

De nye regler træder i kraft tirsdag den 12. december, og det medfører i første omgang en lille ændring på det boardingkort, der findes på mobiltelefonen, er printet hjemmefra eller bliver udleveret i lufthavnen. Tidligere stod der et tidspunkt for, hvornår gaten lukker, men dette er blevet ændret til et aktuelt boardingtidspunkt, som er det tidspunkt, hvor passagerene skal være mødt op i gaten.

Herudover vil medlemmer af Executive Club med statusniveau på guld, sølv eller bronze fremover få tilbudt prioriteret boarding. Det fremgår af boardinginformationerne i hvilken gruppe man skal gå ombord,

Er man flere rejsende på samme booking, hvor ikke alle har Executive Club-status, vil British Airways indtil videre tillade, at samtlige passagerer i bookingen benytter den særlige prioriterede adgang til flyet.

Fem boardinggrupper
Idéen med det nye boardingsystem er at reducere kødannelse og trængsel ved gaten, og derfor får passagerene mulighed for at gå ombord i den rækkefølge, som er angivet i forhold til boardinggruppen.

Der er i alt fem boardinggrupper, og i gruppe 1 hører Business Class-passagerer på de europæiske ruter hjemme sammen med indehavere af guldkort til Executive Club samt oneworld Emerald-medlemmer. I gruppe 2 finder man på flyvninger indenfor Europa sølvkortholdere og medlemmer af oneworld Sapphire. Den trejde gruppe omfatter Executive Club-rejsende med bronzestatus samt oneworld Ruby-medlemmer, mens gruppe 4 og 5 er reserveret til rejsende på Economy Class.

På de interkontinentale flyvninger er det First Class-rejsende, der hører hjemme i gruppe 1, mens gruppe 2 og 3 er forbeholdt rejsende på henholdsvis Business Class og Premium Economy.

British Airways understreger, at famillier med spædbørn samt børn i klapvogne vil få adgang til kabinen allerførst. Det samme er tilfældet med handicappede og andre, der skal have særlig assistance for at komme ombord i flyet.

 

Relaterede artikler:

British Airways tilbyder automatisk boarding

Stormagasin skal levere flymad til British Airways

Nye regler for separate billetter hos British Airways

British Airways indfører ny prisstruktur