- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

British Airways opgiver Oakland-rute

Norwegian kommer fremover til at flyve alene på ruten mellem London Gatwick og Oakland nær San Francisco. British Airways indstiller ruten til oktober.

Da British Airways i slutningen af november 2016 annoncerede en ny rute fra London til Oakland med opstart den 28. marts 2017, var der ingen tvivl om, at beslutningen var taget for at imødegå konkurrencen fra Norwegian. Det norske lavprisflyselskab har nemlig siden den 12. maj 2016 fløjet tre gange om ugen til Oakland fra den britiske storlufthavn.

Men nu har British Airways besluttet at lukket ruten, da det har været svært at tiltrække passagerer til ruten – og især i vinterhalvåret. Kilder tæt på selskabet beretter om en relativ lav belægningsprocent.

Sidste afgang på ruten, der vil være betjent med fire ugentlige afgange hele sommeren, bliver således den 22. oktober i år.

“Vi vurderer løbende vores fartplan for at sikre, at vi flyver til destinationer, der er populære hos vore kunder i de måneder, hvor de ønsker at flyve. Oakland er en populær destination i sommermånederne, så den nye fartplan imødekommer kundebehovet. Vi vil benytte slots (start- og landingstilladelser, red.) samt flykapacitet  til at sikre en helårsbetjening af Las Vegas fra Gatwick, hvor vi vil tilføje tre ekstra ugentlige afgange,” siger en talskvinde for British Airways til CHECK-IN.dk.

Duel mellem Norwegian og British Airways
British Airways har på ruten til Oakland skulle kæmpe med Norwegian ikke alene om billetprisen, men også om at kunne tilbyde det bedste produkt.

Det britiske flyselskab har benyttet de op til 23 år gamle Boeing 777-200 fly med plads til 275 passagerer, mens Norwegian har tilbudt et produkt med splinternye Boeing 787-9 Dreamlinere indrettet med 338 sæder.

Siden Norwegian etablerede sig med langdistanceruter i Gatwick Airport, er der indtil videre kommet 11 nordamerikanske destinationer på rutekortet. Udover Oakland flyves der også til New York-JFK, Fort Lauderdale, Orlando, Los Angeles, Seattle, Boston, Chicago, Denver, Austin samt i vinterhalvåret til Las Vegas.

British Airways har i de senere år åbnet flere nye ruter fra Gatwick som modsvar på konkurrencen fra Norwegian. Ved siden af Oakland-ruten har selskabet også lanceret New York-JFK, Fort Lauderdale og Las Vegas.

 

Relaterede artikler:

British Airways skruer op i London Gatwick

Flere British Airways-ruter fra Gatwick

BA går i struben på Norwegian

British Airways åbner rute til Fort Lauderdale