- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

British Airways overhalet af Norwegian på New York-ruter

I en 12 måneders periode fra 1. august 2017 til 31. juli 2018 har Norwegian transporteret flere passagerer end British Airways mellem New York og Europa.

British Airways har hidtil været det største europæiske flyselskab i passagertrafikken til lufthavnene i New York-området. Otte gange om dagen sender det britiske oneworld-selskab en Boeing 747-400 på vingerne fra London Heathrow Airport med kurs mod J.F. Kennedy-lufthavnen i New York.

Det suppleres med to daglige afgange fra Heathrow til Newark Liberty International Airport samt ruter fra Gatwick Airport og London City Airport til New York-J.F. Kennedy. 

Antallet af passagerer på disse ruter udgjorde hos British Airways fra 1. august 2017 og frem til den 31. juli 2018 i alt 1,63 millioner, skriver Reuters. Men det var ikke nok til at beholde titlen som største ikke-amerikanske flyselskab mellem New York-lufthavnene og Europa.

British Airways er nemlig blevet overhalet af Norwegian, der flyver fra 10 europæiske lufthavne til to New York-lufthavne. Dermed nåede det norske lavprisflyselskab op på 1,67 millioner passagerer,  hvilket var blot 40.000 flere end den britiske konkurrent, der flere gange har vist interesse i at overtage Norwegian.

70 gange om ugen
Hos British Airways har man bemærket den norske lavpriskonkurrent, men det ændrer ikke noget ved prioriteringen af New York-ruterne.

“Vores engagement i New York er så stærkt som nogensinde. Vi flyver op til 70 gange om ugen fra alle tre af vores lufthavne i London, og vi har for nylig annonceret en investering på 65 millioner dollars i nye lounges, forbedret mad, siddepladser og butikker i Terminal 7 i J.F. Kennedy Airport,” siger en talskvinde fra British Airways til Reuters.

Norwegian fortsætter ufortrødent den fortsatte ekspansion på de europæiske ruter til New York. Når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 28. oktober vil selskabet øge fra to til tre daglige afgange mellem London-Gatwick og New York-JFK.

Samlet vil Norwegian i vintertrafikprogrammet 2018/19 tilbyde 70 ugentlige flyvninger til New York fra 10 lufthavne. Det er London-Gatwick (20), Amsterdam (7), Paris-CDG (7), Rom-Fiumicino (7), Paris-Orly (6), Barcelona (6), København (5), Madrid (4), Oslo (4) og Stockholm (4).

 

Relaterede artikler:

Norwegian udvider til New York JFK

Norwegian hurtigst fra New York til London

Norwegian-passagerer i bus til New York