- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Brussels på vej med tredje afgang fra Billund

Ved sommerfartplanens ikrafttræden den 29. marts i år åbnede Brussels Airlines en ruten mellem Bruxelles og Billund med to daglige afgange.

Ruten er – trods konkurrence fra British Airways franchise-partneren Sun-Air – blevet en succes. I hvert fald har Brussels Airlines fra den 29. februar 2016 indsat en tredje daglig afgang på ruten.

I forvejen flyver britiske Flybe på vegne af Brussels Airlines 12 gange om ugen med Bombardier Q400-fly med plads til 78 passagerer.

Når Brussels Airlines midlertidigt indsætter den tredje afgang bliver det med selskabets egne British Aerospace Avro RJ100, der har plads til 97 passagerer.

Den ekstra afgang bliver foreløbigt indsat fire dage om ugen frem til den 25. marts, henholdsvis på mandage, torsdage, fredage og søndage. Flyvningen med rutenummer SN2251/2252 udgår fra Bruxelles kl. 13.05 med ankomst i Billund kl. 14.30. Returflyvningen fra Billund sker kl. 15.00 med ankomst i den belgiske hovedstadslufthavn kl. 16.30.

Håber på øget kapacitet i sommertrafikprogrammet
Med foreløbigt 16 returflyvninger i februar og marts måned vil kapaciteten på ruten blive øget med 3.104 sæder.

Men det stopper ikke her. Brussels Airlines har planer om også at øge kapaciteten i sommertrafikprogrammet.

“Vi har meddelt vores hovedkontor i Bruxelles, at vi har brug for mere kapacitet som følge af efterspørgslen. Et fly blev pludseligt ledigt i denne periode, og det fik vi placeret på ruten til Billund. Planen er, at det gerne skulle fortsætte i sommertrafikprogrammet, som endnu ikke ligger endelig fast,“ siger Helle Lydum Pedersen, der er regional kommerciel chef for Brussels Airlines i Norden, til CHECK-IN.dk.

Helle Lydum Pedersen forklarer, at den største destination naturligvis er Bruxelles, da selskabet har meget point-to-point trafik. Efter Bruxelles kommer New York samt de populære destinationer i Sydeuropa som Nice og Málaga.

Derimod er der i Jylland ikke et særligt stort marked for Afrika.

“Her har vi konkurrence fra Air France og KLM, og de gør det også rigtig godt,“ fastslår Brussels-chefen.