- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

Cimber sløjfer leisure-ruter fra Billund Lufthavn

I dag åbner Cimber Sterling salget til sommertrafikprogrammet 2012 med en halv million lavprisflybilletter. Men det er kun flyrejser fra København og Aalborg, der er lagt til salg. Der bliver ingen fritidsruter fra Billund.

Onsdag kl. 12.00 starter det store sommersalg af billetter hos Cimber Sterling. Det er de såkaldte leisure-ruter i sommertrafikprogrammet, der sættes til salg.

Men ønsker man at rejse fra Billund til Cimber Sterlings sædvanlige leisure-destinationer som Antalya, Chania (Kreta), Málaga, Palma (Mallorca) og Nice, må man lede forgæves i fartplanen.

Der er udelukkende sat leisure-ruter til salg med afrejse fra København eller Aalborg.

Priserne starter ved 506 kroner for enkeltbilletter og indtil videre kan der flyves fra København til Málaga, Barcelona, Palma (Mallorca), Rom, Firenze, Napoli, Catania, Antalya, Burgas, Chania (Kreta), Nice og Tel Aviv samt fra Aalborg til Málaga, Palma (Mallorca) Antalya og Chania (Kreta).

Ret bemærkelsesværdigt er der ikke lagt ruter til salg fra Billund Lufthavn.

”Vi forventer ikke at få aktiviteter på leisure-ruter ud af Billund. Hvis ruterne skal tjene penge, skal de dække omkostningerne ved at positionere fly fra vores base i København. Vi prioriterer benhårdt og vil fremover kun fokusere på ruter,hvor vi kan tjene penge,“ sigerJacob Krogsgaard, der er Chief Commercial Officer i Cimber Sterling.

Jacob Krogsgaard fortæller, at Cimber Sterlingindtil videre har disponeret trafikken på fem ud af seks Boeing 737-fly. Det er udelukkendeleisure-ruter fra København og Aalborg, der indgår heri.

Billundmest egnet til chartertrafik

Cimber Sterling har også vurderet, at det jyske marked er bedst egnet til chartertrafik, når det handler om fritidsrejsemarkedet. Det er svært at få lønsomhed i leisure-ruterne fra de jyske lufthavne.

“Jylland er utroligt stærkt på chartermarkedet. Det er den trafik, der vokser hurtigst ud af Billund,“ siger Jacob Krogsgaard.

Ifølge Jacob Krogsgaardforventer Cimber Sterling at tage beslutning om disponering af den sidsteaf seks Boeing 737-flyinden udgangen af oktober ellersenest i begyndelsenaf november. “Vihar i øjebliket tre optioner, hvoraf en af disse er en serie-charter.“

Andre operatører vil tage over

I Billund Lufthavn tager lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen meddelelsen om Cimber Sterlingsafvikling af leisure-ruterne med ophøjet ro.

”Vi havde forventet, at der var kommet en ny strategi fra Cimber Sterling. En af de ting, som de har haft overvejelser om, er netop leisure-ruterne. Jeg tror dog på, atandre operatører vil gå ind og tage over, hvor Cimber Sterling slipper,“ siger Kjeld Zacho Jørgensen, der samtidig understreger, at markedet bevæger sig hele tiden.

Med lanceringen af sommerprogrammet 2012skulle det også været slået fast, at Cimber Sterling fortsætter strategien med leisure-ruterne, der hidtil har været underskudsgivende.

“Vi regner med at have den nye strategi klari slutningen af november måned. Det er kun Boeing-produktionen tilsommeren 2012, som vi har sat til salg nu,“ understreger Jacob Krogsgaard.

Cimber Sterlings sommertrafikprogram løber fra 25. marts til 29. oktober 2012. Sidste år indledte Cimber Sterling sit sommersalg den 20. oktober og altså på næsten samme dato som i år.