- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Danish Travel Awards rykker til Billund

Den årlige prisuddeling i rejsebranchen vil i år blive afholdt i Billund Lufthavn. Arrangørerne forventer, at deltagerantallet bliver næsten fordoblet i forhold til sidste år.

Rejsebranchens årlige prisuddeling hedder Danish Travel Awards og afholdes af rejsebranchebladet Stand By. Arrangementet har været afholdt siden 1994 og har kun en gang tidligere været afviklet uden for København. Det skete i Billund Lufthavn i 2005, og nu sker det igen den 8. oktober i år, når den vestdanske lufthavn inviterer indenfor til den store begivenhed i rejsebranchen.

Rent fysisk vil Danish Travel Awards blive afholdt i en flyhangar i lufthavnen, og anledningen er, at Billund Lufthavn i år kan fejre 50 års jubilæum.

“Vi er naturligvis begejstrede over, at vi skal være medvært for Danish Travel Awards 2014. Vi vil gøre vores bedste for at afholde en mindeværdig prisuddeling, hvor vi får kåret de bedste i branchen. Samtidig vil vi gerne give et festligt tilbageblik på Billund Lufthavns 50-årige historie og betydning for rejsebranchen,“ forklarer marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Med flytningen fra København til Billund forventes antallet af gæster ved prisshowet at blive øget fra de sædvanlige 300 til omkring 550.

19 priser
Ved Danish Travel Awards vil der blive uddelt 19 priser inden for forskellige kategorier, der går fra “Bedste charterrejsebureau“ til “Bedste biludlejningsselskab.“

Ifølge arrangørerne vil priserne blive uddelt i et samarbejde mellem rejsebranchen og de direkte kunder. Ved prisuddelingen i 2013 blev der fra flere sider rettet kritik af kriterierne for nomineringen til afstemningen, der blev foretaget af en komité som ikke alle opfattede som uvildig.

“Det er rejsebranchen selv og kunderne, der udpeger vinderne, så det er en prestigefyldt hæder, der kæmpes om. Det er vi som arrangører meget bevidste om, og vores mål er at skabe en seriøs, men samtidig festlig afstemning,“ siger Axel Chr. Rasmusen, der er administrerende direktør for Scandinavian Travel Media, der udgiver Stand By.

Længere fra København til Billund end omvendt
For at sikre den maksimale tilslutning til prisfesten vil deltagerne fra København blive fløjet direkte til festen i Billund. “Det sker i erkendelse af, at der kan være langt fra København til Billund en onsdag aften,“ hedder det i en pressemeddelelse.

Det ræsonnement har dog ikke været gældende i de tidligere år, hvor jyske deltagere selv har måttet arrangere transport ved de tidligere prisuddelinger. Så noget kunne tyde på, at der mentalt er længere fra København til Billund end omvendt.

Priserne vil blive overrakt af TV2-værten Cecilie Beck, der også havde opgaven ved sidste års prisuddeling.