- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Danskerne vil bruge skattepenge på at rejse

I denne uge kunne man på SKAT’s hjemmeside tjekke, om man skulle have penge tilbage i skat. Og dem, der fik penge tilbage, er ikke i tvivl om, hvad de ekstra penge skal bruges på. En ny undersøgelse fra Star Tour viser, at sommerrejser står øverst på danskernes ønskeliste.

Det er ikke ualmindeligt, at de danske charter-entusiaster griber til lommerne og bestiller en sommerferie til sydens sol, når der kommer lidt ekstra penge på kontoen. Dette var tilfældet i 2009, da regeringen valgte at udbetale de såkaldte SP-penge for at sætte gang i den danske økonomi. Her oplevede rejsearrangørerne et stigende salg af charterrejser i takt med, at de rejsende fik udbetalt SP-pengene.

Det samme sker ofte,når danskerneskattepenge tilbage. Nye tal fra Star Tour viser, at ud af de danskere, der tidligere på ugen har fået penge retur fra SKAT, ønsker størstedelen at bruge pengene på en charterrejse. I alt 79 procent svarer, at de ønsker at bruge pengene på en rejse til sol og varme. Noget tyder altså på, at de rejsende prioriterer en rejse højere end materielle goder. Kun 14,5 procent ønsker at istandsætte deres hjem, 12,5 procent vil købe tøj eller sko for pengene, imens små 11 procent vil købe nye ting til hjemmet.

”Det er massivt, og jeg er ikke i tvivl om, at det hænger nøje sammen med endnu en lang og meget kold vinter i Danmark. Selvom solen kigger frem i disse dage, er det stadig koldt. Besvarelsen er i øvrigt helt i tråd med det vi ser i salget af rejser til sommersæsonen, der ligger 25 procent foran samme tid sidste år,” fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Tallene er på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse på internettet, som i alt 1.300 har svaret på.

De græske øer, såsom Rhodos, Kreta og Kos erpopulære rejsemål. Her begynder sæsonen for alvor inden for de næste par måneder, når det igen begynder at blive varmt i Sydeuropa.

I 2010 oplevede charterbranchen en stigning i antallet af charterrejser på 75.000 solgte rejser sammenlignet med 2009. I alt købte danskerne 1,3 mio. charterrejser, hvor all inclusive-segmentet var det største hit. Spanien inklusiv De Kanariske Øer var det mest populære rejseland efterfulgt af Grækenland, Tyrkiet, Egypten og Bulgarien.