- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Dobbeltsenge i luften

Flyselskabet China Eastern Airlines opgraderer flåden med 20 nye Boeing 777-300ER-fly. Det første fly modtog selskabet i september, og det betyder dobbeltsenge på første klasse og flere forbedringer for alle passagerer.

Dobbeltsenge, afskærmet privatliv, store rummelige sæder og skærme til underholdning ved hvert sæde.

Det er bare nogle af de forbedringer, passagerer på de nye Boeing 777-300ER-fly hos China Eastern Airlines kommer til at opleve i fremtiden. Det kinesiske flyselskab har nemlig bestilt 20 af den type fly hos Boeing til blandt andet at erstatte deres fem A340-600s langdistancefly.

Det første Boeing 777-300ER-fly ankom til det kinesiske selskab i slutningen af september, og i en pressemeddelelse gav flyselskabet udtryk for planerne med de nye fly.

“Vi er glade for at introducere vores første 777-300ER med China Eastern’s nye look for at fejre 10 års jubilæum for 777-300ER-programmet. Leverancen signalerer moderniseringen af vores verdensklasse flåde og forbedringen af konkurrenceevnen for vores oversøiske ruter,” sagde Liu Shaoyong, bestyrelsesformand i China Eastern Airlines i pressemeddelelsen.

Langdistance fly på første klasse
China Eastern Airlines vil sætte de nye 777-300ER-fly ind på ruter mellem Kina og Nordamerika i løbet af de kommende tre år. Planerne er at åbne nye ruter til Nordamerikanske byer og indsætte flere afgange på allerede eksisterende ruter mellem Kina og blandt andet Los Angeles, New York og Toronto.

Det første af selskabets 777-300ER-fly vil derfor lette fra Kina mod Los Angeles og New York allerede i november i år. Flyselskabet regner med at modtage yderligere tre 777-300ER-fly i 2014, og derefter kommer der tre til fem fly mere om året indtil 2018.

Passagerer på langdistanceruterne mod Nordamerika vil derfor i fremtiden træde ind i helt nye kabiner med 316 sæder. På første klasse er der suiter med seks sæder, som kan laves om til dobbeltsenge, de næste 52 er rummelige sæder på Business Class, og de resterende 258 sæder findes på økonomiklassen.

“Vi er beærede over at spille en så vigtig rolle I China Eastern’s voksende succes som et af de ledende globale flyselskaber. De nye 777-300ER-fly passer perfekt til deres flåde af langdistancefly, og vi er glade for kunne fejre denne vigtige leverance sammen,“ sagde Ray Conner, præsident i Boeing Commercial Airplanes i den fælles pressemeddelelse i forbindelse med præsentationen af de nye fly.

Et af Kinas største flyselskaber
China Eastern Airlines er et af de tre største flyselskaber i Kina og har base i millionbyen Shanghai. Selskabet råder over en flåde på omkring 500 fly til både langdistance- og indenrigsflyvninger, og der flyves med omkring 80 mio. passagerer om året.

Den 9. september i år præsenterede China Eastern Airlines desuden et nyt logo efter 25 år med det samme brand. Nu skal et stort C og et E, som er forkortelsen for selskabets navn, pryde siderne af flyen. Og det er de nye 777-300ER-fly, der vil blive de første til at få det nye logo malet på.