- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

EasyJet i partnerskab med fire nye flyselskaber

EasyJet vil hjælpe andre flyselskaber med at komme endnu længere ud i verden.

Det er resultatet af den aftale, som det britiske lavprisflyselskab midten af september indgik med Norwegian og det canadiske flyselskab WestJet som en del af et nyt produkt, den spritnye bookingplatform ’Worldwide by easyJet’. Konceptet handler om, at easyJets kunder på hjemmesiden vil kunne bestille forbindelser videre til de to respektive flyselskabers destinationer i samme transaktion.

Der har været arbejdet videre på at finde flere partnere, og nu kan easyJet så offentliggøre samarbejdsaftaler med fire ret så forskellige flyselskaber. Flyselskaberne NEOS, Aurigny, La Compagnie samt Corsair vil fremover indgå på samme måde som Norwegian og WestJet.

”Tilbagemeldingerne på ’Worldwide by easyJet’ har været fantastiske, og vi er glade for at møde en potentielt større kundeefterspørgsel via de fire nye partnerskaber,” siger Peter Duffy, der er kommerciel direktør hos easyJet.

Eksotiske destinationer
Det italienske charterflyselskab NEOS kan tilbyde flyvninger fra Italien til spændende og eksotiske rejsemål i Afrika, Asien, Caribien og Mellemøsten. Der flyves blandt andet fra lufthavnene Milano Malpensa, Rom-Fiumicino, Verona og Bologna.

Flyselskabet Aurigny Air Services er trådt ind i samarbejdet som partner ved at tilbyde flyvninger fra den britiske kanalø Guernsey.

La Compagnie, et eksklusivt fransk BusinessClass-flyselskab, byder ind med en direkte forbindelse mellem Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris og New York-Newark.

Et andet fransk flyselskab, Corsair, vil som den fjerde og sidste partner til easyJet i denne omgang kunne tilbyde flyvninger fra Paris Orly til en række eksotiske langdistancedestinationer i Afrika, Caribien og i Det Indiske Ocean.

”Corsair International er meget glade for samarbejdet med easyJet i Orly-lufthavnen. Det er en fantastisk mulighed for vores kunder, at vi forbinder vores langdistanceflyvninger til easyJet-netværket i Europa og Frankrig. Efterspørgslen på flyforbindelser er stærk i hele vores netværk: Caribien (Fransk Vestindien og Cuba), Det Indiske Ocean (Reunion, Mauritius, Mayotte, Madagaskar), Afrika (Senegal og Elfenbenskysten) og Canada (Montreal),” siger Julien Houdebine, der er direktør for netværk og alliancer hos Corsair.

Markante partnere
De fire nye partnere til easyJet transporterer hvert år tilsammen næsten tre millioner passagerer, og i alt 30 nye regionale ruter eller langdistanceruter bliver tilføjet lavprisflyselskabets rutenetværk. Og kunder hos NEOS, Aurigny, La Compagnie og Corsair vil til gengæld få adgang til easyjet.com, som har haft 360 millioner besøg i de seneste 12 måneder. De fire flyselskaber har underskrevet distributionspartnerskaber, som gør, at deres respektive ruter bliver tilgængelige for kunder på easyJets hjemmeside i slutningen af 2017.

EasyJet forklarer, at man vil arbejde på at få yderligere flyselskaber til at indgå i det nye rute- og bookingsamarbejde, som er det første af sin art af et europæisk lavprisflyselskab.

Gennem de sidste to år har der været drøftelser imellem Ryanair og Norwegian om et lignende rute- og bookingsamarbejde, hvor det skulle være muligt for kunderne at bestille billetter til Norwegians langdistanceflyvninger via Ryanairs hjemmeside. Men forholdet kølnede, og de to operatører kom aldrig til enighed om en aftale, så indtil videre har Ryanair kun etableret sig med spanske Air Europa og snart også Aer Lingus.

 

Relaterede artikler:

Norwegian og easyJet i langrute-samarbejde

IT-problemer for Ryanair og Norwegian

Norwegian og Ryanair tæt på feeder-aftale

Ryanair sælger billetter for SkyTeam-selskab