- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Fælles kundeaftaler for Air France, KLM og Delta

Det tætte samarbejde mellem Air France, KLM og Delta har resulteret i fælles regionale kundeaftaler.

Nu skal rejsebureauer og virksomhedernes rejseindkøbere ikke længere indgå aftaler med tre forskellige selskaber, hvis man vil koncentrere sin volumen hos Air France, KLM og Delta.

I fællesskab har de tre selskaber lanceret én fælles aftaleform, som kun kræver ét kontaktpunkt for kunderne fremover. Det har længe på det danske marked været tilfældet med Air France og KLM, men nu kommer Delta også med ind i samarbejdet omkring de kommercielle aftaler.

Tilsammen udbyder de tre selskaber 710 ugentlige transatlantiske flyvninger, som alle vil blive omfattet af én fælles aftale.

Den nye kommercielle aftalestruktur med kundernevar oprindeligt en forløber for den joint-venture aftale, der blev indgået mellem de tre selskaber i sidste uge. En aftale der indebærer, at selskaberne deler indtægter på 200 flyvninger om dagen svarende til en daglig kapacitet på 50.000 sæder. Det nye joint-venture vil koncentrere sig om 10 hubs, der er defineret som Amsterdam, Atlanta, Detroit, Minneapolis, New York JFK og Paris Charles De Gaulle samt Cinicinnati, Lyon, Memphis og Salt Lake City.

Delta

Delta i transatlantisk samarbejde med Air France KLM

Pierre Descazeaux, der er Senior Vice President, Europe and North Africa for Air France KLM udtaler om de nye kommercielle aftalestrukturer for kunderne: “Dette fremskridt kommer på det helt rigtige tidspunkt, idet alle luftfartsselskaber forsøger at betjene deres kunder bedre samtidig med, at der skal skabes effektivitet og global bredde. Det giver Air France, Delta og KLM et konkurrencemæssigt forspring på nordatlanten, der er verdens største luftfartsmarked.“

Gennem de senere år er samarbejdet mellem de tre selskaber løbende blev tættere knyttet. Air France og KLM fusionerede i 2004, KLM og Northwest Airlines etablerede et transatlantisk joint-venture i 1998, Air France og Delta etablerede et transatlantisk joint-venture i april 2008, og endelig fusionerede Delta med Northwest Airlines i november 2008 under det fremtidige navn Delta.