- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Finnair åbner til thailandske feriedestinationer

Fra vintertrafikprogrammet 2014/15 vil Finnair flyve til de populære feriedestinationer Krabi og Phuket i Thailand.

Finnair udvider nu sit spindelvæv af ruter fra Helsinki til destinationer i Asien med yderligere to destinationer. Hvor der tidligere har været tale om at åbne nye ruter til destinationer med et mix af forretningsrejsende og ferierejsende, så går de to nye ruter til rendyrkede feriedestinationer.

Der er nemlig tale om de to thailandske feriebyer Krabi og Phuket, som Finnair tidligere har fløjet charterflyvning til. Men fra midten af november starter selskabet egentlige ruteflyvninger til Phuket. I første omgang to gange om ugen og fra midten af december øges det til tre gange ugentligt. I midten af december åbner selskabet sin nye rute til Krabi, som vil blive betjent to gange om ugen.

Svært ved at komme afsted
Ruterne vil blive befløjet med Airbus A340-300 langdistancefly. Da en rotation inklusiv turnarounds tager lige lidt over 24 timer, har Finnair lagt sig fast på en fartplan, hvor eksempelvis flyet til Phuket afgår lidt senere den ene dag end dagen før. Således afgår Phuket-maskinen fra Helsinki på fredage kl. 19.10 og er tilbage i Hlesinki igen lørdag kl. 18.15. Dermed får den svært ved at komme afsted igen kl. 19.10. Derfor letter lørdagsmaskinen i stedet kl. 20.00.

Finnair flyver fra Helsinki til Krabi på tirsdage og onsdage, mens Phuket-ruten betjenes fredag, lørdag og søndag med returflyvninger fra Phuket dagen efter.

Kort tid efter åbningen af de to nye ruter til de thailandske feriebyer, øger Finnair antallet af frekvenser på sin rute fra Helsinki til Thailands hovedstad, Bangkok, fra 14 til 17 ugentlige flyvninger. Det sker fra 30. december i år.

Eneste europæiske forbindelse
Finnair bliver alene om at flyve ruteflyvning mellem Krabi og Europa. Flere selskaber flyver mellem Europa og Phuket. Men her er primært tale om rutecharterselskab som Condor og Blue Panorama. Hverken Lufthansa, KLM, Air France eller British Airways flyver til Phuket. Det samme gælder for Swiss, Austrien og LOT.

På en af Finnairs eksisterende Asien rute, Helsinki – Nagoya, øges antallet af frekvenser i den kommende vinter fra fire til fem om ugen. Ruten bliver betjent med Airbus A330 fly med business class-sæder, der kan ligges helt vandret ned.