- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Finnair skifter handlingselskab i CPH

Fra den 15. januar overtager Menzies håndteringen af Finnairs 35 ugentlige flyrotationer i Københavns Lufthavn og vinder samtidig nye kunder i Stockholm.

Konkurrencen blandt handlingselskaberne i Københavns Lufthavn betyder, at flyselskaberne med jævne mellemrum sender deres aktiviteter i udbud.

Sådan har det også været med Finnair, der hidtil har haft Aviator som handlingselskab i Københavns Lufthavn. Men med virkning fra den 15. januar vil Menzies Aviation overtage handlingen af de fem daglige flyrotationer fra Finnair.

“Vi gennemfører regelmæssige udbud, og som en del af denne proces skifter vi den 15. januar handling agent,” skriver Finnairs pressetjeneste i en mail til CHECK-IN.dk.

Med tilgangen af Finnair som ny kunde udvider Menzies i CPH porteføljen af kunder fra oneworld-alliancen. I forvejen betjenes British Airways, Iberia Express og Vueling. Herudover er Menzies handlingagent for Air Arabia Maroc, Czech Airlines, Jet Time, Norwegian og WOW air.

Styrket skandinavisk tilstedeværelse
Udover den nye kontrakt i Københavns Lufthavn har Menzies også sikret sig vigtige aftaler i Stockholm-Arlanda lufthavnen. Her skal Menzies fremover varetage handlingopgaver for lettiske airBaltic, der også bruger selskabet i Gøteborg, Oslo og Nice. I Arlanda skal Menzies dagligt håndtere fire fly fra Riga samt to fra Tallinn.

I den svenske storlufthavn er det også lykkedes for Menzies at slå kløerne i China Eastern Airlines, der i sommeren 2018 åbnede en rute fra Shanghai med fire ugentlige afgange. Når ruten vender tilbage i sommertrafikprogrammet skal Menzies levere rampe-handling, rengøring og lounge-services.

Endelig har Menzies tilsyneladende sikret sig en aftale med S7 Airlines, der i 2018 fløj to gange om ugen fra Sankt Petersborg til henholdsvis København og Stockholm. Det er dog endnu ikke lagt flyvninger til salg for 2019.

“De vundne kontrakter med Air Baltic, Siberia Airlines (S7 Airlines,red.) og China Eastern har bidraget til at udbrede vores strategiske ekspansion i hele den skandinaviske region. Det er især glædeligt at se væksten på vores station i København, der skridt for skridt er blevet stærkere, siden operationerne begyndte i 2015,” siger Forsyth Black, der er koncernchef hos Menzies Aviation.

 

Relaterede artikler:

Norwegian: Ingen planer om skandinavisk handlingselskab

SAS Ground Handling mister storkunde til Menzies

Menzies vinder fortsat frem i CPH

Menzies vender tilbage til CPH