- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Finske lufthavne oplever stor vækst

I løbet af årets første seks måneder har de finske lufthavne haft en passagervækst på 11,9 procent. I Helsinki Airport har der været et rekordstort antal rejsende.

Første halvår af 2018 har budt på travlhed i Finlands hovedstadslufthavn – og hos landets mindre, regionale lufthavne.

I løbet af denne periode har de finske lufthavne håndteret 12,3 millioner passagerer. Det er 1,3 millioner flere end i samme periode året før, hvilket giver en flot vækst på 11,9 procent. Finlands største hovedstadslufthavn, Helsinki Airport, har med 10,1 millioner egen slået rekord.

”Væksten på næsten 12 procent er skyhøj. Tendensen er ikke kun god i Helsinki Airport, men også i vores centrale regionale lufthavne. De fremragende tal afspejler ikke kun den gunstige økonomiske situation, men også Helsinki Airports styrkede position som hub for flytrafik mellem Europa og Asien,” siger Joni Sundelin, lufthavnsdirektør i Helsinki Airport, og han har også ansvaret for den finske lufthavnsoperatør, Finavias, ruteudvikling.

Allerede i juni nåede Helsinki Airport op på 10 millioner rejsende. Over 84 procent af passagererne fløj på internationale ruter, og antallet af transferpassagerer er med 23,9 procent vokset allermest.

Forventer over 21 millioner rejsende
Ifølge Finavia hænger den store passagervækst i Helsinki blandt andet sammen med, at flere flyselskaber benytter større fly, ligesom de daglige frekvenser af afgange er steget hos flere selskaber.

Det finske flyselskab Finnair tilbyder masser af destinationer i Asien, og det største antal passagerer rejser også til destinationer på dette kontinent. Flyafgange til Japan, Kina og Thailand er særligt populære. Den største stigning er dog til Qatar, der har haft en stigning på 137,6 procent i det første halvår af 2018. Den store succes med langruterne er med til at øge forventningerne i Helsinki.

”Vi forventer, at væksten fortsætter i Helsinki Airport. Vi forudsiger, at passagervolumen i år vil overstige 21 millioner. I øjeblikket gennemgår Helsinki Airport et investeringsprogram til en værdi af én milliard euro (7,45 milliarder kroner, red.) for at kunne betjene 30 millioner passagerer,” siger Joni Sundelin.

Tusindvis flere fly
I årets første seks måneder har der ifølge Joni Sundelin været 15.500 flere flyvninger til og fra Finavias lufthavne, og det er en vækst på 8,3 procent. I juni steg antallet af passagerer med 221.000 – en vækst på 11,1 procent.

Internationale ruter til Sverige, Tyskland, Spanien, Grækenland og Storbritannien har alle haft flot vækst fra de finske lufthavne – med de to førstnævnte som mest populære fra Helsinki. Det største antal internationale passagerer fra de regionale lufthavne var til Spanien.

Samlet set har Finavias regionale lufthavne haft en vækst af internationale passagerer på 18,7 procent i forhold til første halvår af 2017.

 

Relaterede artikler:

Helsinki Airport indleder tre års renoveringsarbejde

Helsinki venter 20 millioner passagerer i år

Helsinki bliver snydt for endnu en Kina-rute

Skytrax: Helsinki Lufthavn er Nordens bedste

Passagerer fra Øresundsregionen via Helsinki