- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Fly til Billund fik motorproblemer

Det var et antal skuffede passagerer, der søndag aften måtte se deres flyvning mellem Bukarest og Billund aflyst. Et 230-sæder stort Airbus A321-200 fly (registrering HA-LXD, red.) fra det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air måtte nemlig afbryde starten fra Henri Coanda International Airport, der også er kendt under navnet Otopeni.

Flyvningen var sat op som rutenummer W63211 med planlagt afgang kl. 19.10 lokal tid og ankomst i Billund kl. 20.55. Men sådan gik det ikke. Da flyet rullede ud af bane 08L, valgte piloterne at afbryde starten ved relativt lav hastighed, hvorefter flyet drejede væk fra hovedbanen og ind på en taxivej. Her ankom lufthavnens brand- og redningskøretøjer for at undersøge flyet, før det fik tilladelse til at køre ind til platformen og sætte passagererne af.

I forbindelse med episoden var lufthavnens hovedbane lukket i omkring 15 minutter.

Fejl på højre motor
Ifølge Aviation Herald var det en fejl på flyets højre motor, der fik piloterne til at afbryde starten, og ifølge lokale observationer, var der en sværm af gnister fra flymotoren under starten.

En passager ved navn Robert Adrian har fortalt det rumænske luftfartsmedie aeronews.ro om episoden.

“A321´eren begyndte at accelerere, da den pludseligt trak mod venstre side af banen. Piloterne fik stoppet accelerationen, og flyet kørte tilbage til platformen, hvor passagererne blev sat af. Efter at være kommet tilbage i lufthavnsbygningen tilbød Wizz Air os en flybillet til Billund torsdag den 21. september.”

Wizz Air bekræfter episoden på rutenummer 3211, og en pressetalsmand oplyser følgende:

“På baggrund af den forventede længde af den nødvendige inspektion af flyets samt af respekt for hviletidsbestemmelserne, besluttede Wizz Air at annullere rute 3211 fra Bukarest til Billund og returflyvningen på 3212. Passagererne er blev tilbudt en gratis ombooking eller fuld refundering. Wizz Air beklager over for alle berørte passagerer for eventuelle gener, men passagerernes, besætningens og flyets sikkerhed har altid den højeste prioritet.”

 

Relaterede artikler:

Gennemførte to flyvninger med beskadiget motor