- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Flyselskab vil udleje piloter og kabinepersonale

South African Airways overvejer at leje besætningsmedlemmer ud for at forbedre økonomien og samtidig hjælpe andre flyselskaber, der mangler piloter.

Ansatte hos South African Airways (SAA) kan meget vel snart få en ny, midlertidig arbejdsplads.

Sydafrikas nationale flyselskab agter nemlig at leje både piloter og kabinepersonale ud til udenlandske flyselskaber. Flere selskaber mangler arbejdskraft, og på den måde kan det sydafrikanske flyselskab hjælpe, mens det selv får rettet op på en hårdt trængt økonomi.

Koncernchef i South African Airways, Vuyani Jarana, har som hovedmål at sikre sine ansatte og at bringe økonomien tilbage på et positivt spor. Det fortalte flyselskabets talsmand Tlali Tlali forleden til AFP News.

Fagforeningen The Solidarity arbejder også på at redde South African Airways. Foreningen har planer om at skrive en anmodning om at få flyselskabet i ‘business rescue’, har Werner Human, stedfortrædende vicedirektør i The Solidarity, udtalt tidligere på ugen. Den sydafrikanske stat har løbende ydet økonomisk hjælp til South African Airways i form af op mod 20 milliarder rand – svarende til 9,4 milliarder kroner.

Ønsker strategisk partner
Werner Human håber, at South African Airways prioriterer at udleje personale i stedet for at nedlægge arbejdspladser.

”Det er foruroligende at tale om jobtab i et land, der kæmper med et højt arbejdsløshedsniveau. Vi vil gerne have et bæredygtigt SAA,” lød det ifølge det sydafrikanske medie Business Report. Werner Human ser gerne, at flyselskabet også finder en strategisk partner.

”Kun dét vil løse SAA’s problemer. Enhver plan, der ikke involverer en strategisk partner, vil sandsynligvis ikke fungere.”

South African Airways-chefen Vuyani Jarana har over for en radiostation i Johannesburg ytret, at flyselskabets omstruktureringsproces uundgåeligt vil betyde fyringer af ansatte.

”Vi ser på alt. Det er under overvejelse. Når vi ser på indkøbsfordele, er det uundgåeligt at skulle omstrukturere personalemængden,” fortalte han.

Etihad udlåner også piloter
Det er ikke første gang, man hører om at flyselskab, der midlertidigt vil låne sit personale ud til andre flyselskaber.

I sidste måned meddelte et andet økonomisk hårdt trængt flyselskab, Etihad Airways, at det vil tilbyde sine piloter at skifte over til Emirates. Fra ét mellemøstligt flyselskab til et andet og konkurrerende mellemøstligt flyselskab.

Etihad Airways tilbyder sine piloter at arbejde i op til to år for Emirates, der i øjeblikket mangler piloter til sine mange langdistancefly. I den periode vil piloterne modtage fuld løn og ydelse fra Emirates. De piloter, der vælger at skifte, vil tage orlov fra Etihad Airways, men de vil beholde deres anciennitet i flyselskabet.

 

Relaterede artikler:

Afrikas største flyselskab får økonomisk hjælp

Flyselskabs ledelse hyrer bodyguards før fyringsrunde

South African Airways i kraftig turbulens

Blandet oplevelse på Business Class med South African

Kriseramte Etihad tilbyder piloter til konkurrent