- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Første Boeing 737-700 leveret til Jet Time

Det succesrige danske charterflyselskab Jet Time har netop fået leveret selskabets 7. fly. Der er tale om en Boeing 737-700, der blev overtaget fra litauiske Star 1 Airlines, der fik flyet beslaglagt i Dublin i slutningen af september måned sidste år umiddelbart før selskabets konkurs.

Det danske charterflyselskab Jet Time har netop fået leveret sit 7. fly – og endnu et fly skulle være på vej. Hidtil har Jet Time opereret Boeing 737-fly i den ældre version 300.

Det seneste tilkomne fly er overtaget den 1. marts og er en Boeing 737-700, som Jet Time har sikret sig på en leasingaftale. Flyet med indregistreringen OY-JTZ er i fredags kommet ud af malerhallen i East Midlands, således at det nu fremstår i selskabets egen bemaling.

Flyet blev beslaglagt i Dublin Airport den 22. september sidste år af leasinggiveren, idet den daværende leasingtager liatuiske Star 1 Airlines ikke havde overholdt betalingsforpligtelserne. Selskabet indstillede driften blot en uge senere.

Flyet blev oprindeligt leveret til Hamburg International den 27. oktober 1999 og har i en ganske kort periode fløjet hos Lufthansa City Line samt hos et lokalt selskab i Chile.

Med nyerhvervelsen har Jet Time fået et fly, der er mere brændstoføkonomisk end de nuværende Boeing 737-300 fly samt med en rækkevidde, der er marginalt bedre end de nuværende fly.

Jet Time råder således i dag over 7 fly med et 8. fly på vej ind i flåden i løbet af maj måned. I sommeren 2010 havde selskabet dog i fire måneder rådighed over et lejet fly af typen Boeing 737-400. Det blev tilbageleveret ved udgangen af oktober måned.

Udover det nye Boeing 737-700 fly er de resterende fly af typen Boeing 737-300, hvoraf et af flyene er i en særlig “Quick Change“ (QC) version, hvor det kan indrettes som rent fragtfly og tilpage til passagerfly igen.QC-flyet var det meste af 2010 beskæftiget for TNT i Belgien.

Jet Time´s administrerende direktør Klaus Ren er selv uddannet pilot og tidligere flyvechef i Maersk Air. Således er der også to tidligere Maersk Air-fly i flåden hos Jet Time. Det er den tidligere OY-MMN, der blev leveret til Maersk Air i juni 1987samt OY-MAS, der kom på register hos APMM-luftfartsselskabet i februar 1995.

Den gennemsnitlige alder i flyflåden hos Jet Time er 20,1 år, men erhvervelsen af den nye Boeing 737-700 er med til at trække gennemsnittet i den rigtige retning, idet alderen på dette fly kun er 11 og et halvt år.

(Foto: TonyT – The Aviation Forum)