- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Første Iberia-fly med Premium Economy

Iberia har præsenteret det første langdistancefly med ny Premium Economy-kabine. Næste sommer vil op imod 30 fly være opgraderet med de nye sæder.

IAG-selskabet Iberia har netop præsenteret det første langdistancefly, der har fået installeret de nye Premium Economy-sæder. Det skete ved et arrangement i Madrid, hvor rejsebureauer, store virksomhedskunder og de spanske medier var til stede.

Det er i første omgang selskabets 17 Airbus 340-600 fly, der bliver udstyret med de nye kabiner. Således forventer Iberia, at fem fly vil være opgraderet til den kommende sommer. Det bliver passagerer på selskabets ruter til Chicago, New York og Bogota, der i maj måned først kan tage de nye sæder i brug. I juli forventes opgraderede fly på ruterne fra Madrid til Miami, mens flyvningerne til Boston fra august vil blive gennemført med fly, der har Premium Economy-sæder installeret.

Herefter kommer det til at gå stærkt, for i sommeren 2018 vil samtlige 19 A340-600´erne samt selskabets otte A330-300 fly være opgraderet med nye kabiner. Herudover vil Iberia i 2018 modtage de første af 16 helt nye Airbus A350-900 fly, der fra leveringen vil være udstyret med Premium Economy-kabine. Opgradering af de nuværende fly kommer til at ske hos Iberia Maintenance i Madrid.

Komfort, plads og bagage
Rejsende med Iberia kan med den nye Premium Economy-serviceklasse se frem til mere plads, mere komfort samt mere bagage med på flyrejsen.

Afstanden mellem stolesæderne på Premium Economy bliver 94 centimer mod i dag 78,7 centimeter på den nuværende Economy Class. Bredden af flysædet udvides til 48 centimeter, mens sædernes hældningsgrad øges i tilbagelænet tilstand. Herudover vil passagererne kunne gøre brug af justerbare nakke- og fodstøtter.

Der bliver også adgang til bedre IFE-udstyr, da skærmene opgraderes fra de nuværende ni tommer skærme i Economy Class til 12-tommer HD touchskærme. mens der vil være installeret strømstik i sædet. Samtidig får de rejsende udleveret nye støjreducerende hovedtelefoner.

Fremover vil der blive budt på en velkomstdrink, når passagererne har fået sat sig til rette i sædet, og der vil også være nye og opgraderede menuer. Som en ekstra fordel på Premium Economy – udover prioriteret check-in og boarding – vil det nu også være muligt at indchecke to stykker bagage, hvor det i dag kun er tilladt at indskrive et stykke på Economy Class.

“For os viser dette fly, hvordan en spændende projekt kan tage form. Vi er overbevist om, at i Europa samt i USA, Colombia, Mexico, Chile og Argentina samt i mange andre markeder, er kunderne villige til at betale lidt ekstra for at rejse mere komfortabelt,” udtaler Marco Sansavini, der er kommerciel koncerndirektør hos Iberia.

 

Relaterede artikler:

Iberia følger konkurrenterne og lancerer premium-klasse

Iberia åbner til Kina og Japan

Iberia vender tilbage til Puerto Rico

Iberia vil åbne ni nye langdistanceruter

Iberia vender tilbage til Cuba