- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Første skandinaviske rute til Eritrea

Fra den 1. december bliver det muligt to gange om ugen at flyve med Ethiopian Airlines til Asmara i Eritrea.

Det er de færreste, der uhjulpet kan udpege Eritrea på et Afrika-kort. Landet ligger i det østlige Afrika og grænser op til Sudan i Vest, Etiopien i syd og Djubouti i sydøst.

Selvom det ikke er den mest kendte destination på det afrikanske kontinent, bliver det snart muligt at flyve direkte dertil fra Skandinavien. Det sker fra den 1. december, når Ethiopian Airlines åbner en rute fra Oslo Lufthavn med to ugentlige flyvninger til hovedstaden Asmara, der går under navnet “Lille Rom” som et levn fra den italienske kolonitid.

Det afrikanske Star Alliance-selskab vil benytte Boeing 787-8 Dreamliner på ruten, og samtidig øger Ethiopian fra den 11. december på ruten mellem Addis Abeba og Oslo, således at der nu flyves seks gange om ugen via Stockholm.

Eritrea-ruten flyves på onsdage og lørdage. Afgang fra Asmara kl. 12.10 og ankomst i Oslo 17.30. Returflyvning fra Oslo kl. 08.40 og ankomst i Asmara kl. 18.00. Ruten er del af en ekstra frekvens, der starter i Addis Abeba og slutter i Stockholm-Arlanda.

“Vi er glade for vores succes med ruten fra Addis Abeba til Oslo, som vi nu øger til seks flyvninger per uge. Oslo-ruten har vist sig at være bæredygtig inden et år efter lanceringen. Vi forventer, at der snart bliver daglige flyvninger på denne rute, og vi planlægger opstart af en ny rute til Asmara i december 2018,” siger koncernchef Tewolde GebreMariam fra Ethiopian Airlines i en pressemeddelelse.

Otte ugentlige Afrika-afgange
Ruteudvidelsen mellem Addia Abeba og Oslo samt tilføjelsen af den nye rute fra Asmara til den norske hovedstadslufthavn er en del af en indsats for at betjene det stigende rejsebehov mellem Afrika og Nordeuropa.

“Med denne annoncering af Asmara som nyt rejsemål fra Oslo Lufthavn med Afrikas største flyselskab, vil totalt otte ugentlige flyvninger betyde endnu bedre muligheder for forretningsrejsende og fritidsrejsende til og fra Afrika. Vi glæder os til at videreudvikle et godt samarbejde med Ethiopian Airlines,” siger Majid Khan, der er afdelingschef for trafikudvikling i Avinor.

Eneste direkte rute til Asmara opereres i dag af Turkish Airlines fra Istanbul. Ellers har det kun været muligt at rejse til Eritreas hovedstad via transferforbindelser fra Addis Abeba, Cairo og Dubai.

Samtidig med den nye rute fra Asmara til Oslo begynder Ethiopian Airlines også at flyve til London-Heathrow og Rom-Fiumicon fra Asmara, hvorfor destinationen pludselig bliver noget mere tilgængelig.

 

Relaterede artikler:

Dreamliner-rute mellem Stockholm og Oslo

CPH taber Afrika-rute til Oslo Lufthavn

SAS i tættere samarbejde med afrikansk kollega