- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Fraråder at rejse til ebola-lande

Det omfattende ebola-udbrud i tre vestafrikanske lande er ude af kontrol og nu fraråder Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser.

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Sierra Leone, Guinea og Liberia på Vestafrikas kyst. Omkring 1.000 personer har mistet livet som følge af den voldsomme ebola-epidemi, som hærger netop nu og som har ramt netop Sierra Leone, Guinea og Liberia hårdest. Under 20 af de omkring 1.000 døde er døde uden for de tre lande.

Hvis man partout skal rejse til et af de tre lande, så opfordres man til at holde sig informeret om udviklingen af ebolaudbruddene påStatens Serum Instituts website.

Håndteringen af ebolaudbruddene udgør en stor udfordring for sundhedsvæsenet i Sierra Leone, Guinea og Liberia, hvor behandlingen af øvrige sygdomstilfældegenerelt erunder stigende pres, hvilket rejsende til landet også bør være opmærksomme på.

Alternative rejseruter
Alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Sierra Leone, Guinea og Liberia opfordres, uanset opholdets varighed, til at registrere sig påUdenrigsministeriets såkaldte danskerliste. Det er en liste over danskere i det pågældende land.

Emirates og British Airways har midlertidigt stoppet deres flyvninger til de tre lande, og flere luftfartsselskaber følger formentlig efter og lukker ruter i den nærmeste fremtid, hvis ikke udbruddet kommer under kontrol. Udenrigsministeriet opfordrer rejsende til at holde øje med hvilke flyruter, der bliver lukket, og gøre sig bekendt med alternative rejseruter, hvis man pludselig ikke kan komme med det fly, som man havde regnet med.