- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Fremgang for Air France-KLM trods strejke

Passagertallene for Air France-KLM steg med 4,9 procent i oktober måned. Det skete til trods for den netop afsluttede strejke blandt det franske kabinepersonale, der ramte de sidste tre dage af måneden.

Det franske luftfartsselskab Air France var fra lørdag den 29. oktober ramt af en fem dage lang strejke igangsat af flere fagforeninger blandt kabinepersonalet.

Strejken kom på et ubelejligt tidspunkt, hvor hele luftfartsindustrien er under et stort økonomisk pres. Tre afstrejkens dage lå ioktober, men til trods herfor kunne Air France-KLM stadig melde om fremgang i sidste måned.

I oktober fløj Air France-KLM sammenlagt med 6,7 millioner passagerer hvilket var en stigning på 4,9 % i forhold til sammemåned året før, men væksten faldt og der var flere tomme sæder.

Antallet af fløjne passagerkilometer hos det fransk-hollandske lufttfartsselskab steg således med 5,7 % i oktober, mens sædekapaciteten steg 6,1 %. Dermed fik Air France-KLM indsat flere flysæder på sit netværk end der var passagerer til, og belægningsprocenten faldt derfor en smule til 83,9 %.

Fald i belægning til Asien

Især var der mange tomme sæder på selskabets trafik til Asien, hvor sædekapaciteten steg med 8,4 % mens selve trafikken kun gik frem med 5,8 % så belægningsprocenten faldt med 2,2 procentpoint.

Også selskabets europæiske netværk havde større fremgang i kapaciteten end i antallet af passagerer, så også her faldt belægningsprocenten.

For hele perioden 1. januar til 31. oktober 2011 har Air France-KLM fløjet med 47.362.000 passagerer, hvilket dog er en stigning på 8,2 %.

Air France-KLM S.A. blev skabt i 2004 ved en fusion af Frankrigs ogHollands nationale flyselskaber Air France og KLM. Målt på både omsætning og antal passagerkilometer er selskabet blandt verdens største luftfartsselskaber.