- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Garuda Indonesia på vej ind i SkyTeam

Endnu et asiatisk selskab går ombord i SkyTeam-alliancen, der ledes af bl.a. Air France KLM og amerikanske Delta.

Garuda Indonesia har søgt om optagelse i alliancen og vil dermed styrke SkyTeam´stilstedeværelse i Sydøastasien. I forvejen er China Southern, Korean Air og Vietnam Airlinesasiatiske medlemmer, mens China Eastern Airlines (Shanghai Airlines) og taiwanesiske China Airlines også er på vej ind.

Dermed bliver SkyTeam en reel udfordrer til Star Alliance, der i Asien og Pacific-områdeter repræsenteret ved Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Singapore Airlines og Thai Airways.

Med Garudas optagelse vil SkyTeam får tilført 30 nye destinationer i alliancens netværk. Dermed bliver SkyTeam i stand til at præsentere omkring 930 destinationer mod de nuværende ca. 1.130 fra Star Alliance. SkyTeam forventer, at den formelle optagelse vil ske inden udgangen af 2012.

“Jakarta vil blive en alternativ gateway til og fra Asien,“udtaler SkyTeam-chefen Marie-Joseph Malé. “Garuda’splaner om at udvide selskabets internationale netværk til Frankfurt, Paris, Londonog Rom vil gøre selskabet til etattraktivt alternativ for forretnings- og fritidsrejsende”.

Garuda havde indtil juli måned 2009 forbud mod at flyve til lufthavne i EU p.g.a. manglende opfyldelse af sikkerhedskravene. Men sammen med Airfast Indonesia, Mandala Airlines og Prime Air gjorde selskabet for lidt mere end et år siden come back på listen over godkendte selskaber til at operere til og fra EU-lufthavne.

Foto: Blot 16 måneder efter at være fjernet fra EU´s “sorte liste“ er Garuda nu på vej ind i en af verdens store luftfartsalliancer.