- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Glæde i Dublin over SAS-vækst

SAS vil næste år samlet øge kapaciteten med 11 procent til Dublin fra de tre skandinaviske hovedstadslufthavne.

Selvom at det er lykkedes for Ryanair at udkonkurrere flere flyselskaber på ruter ud af Københavns Lufthavn, holder SAS godt fast på ruten fra København til Dublin samt de tilsvarende ruter fra Stockholm og Oslo til den irske hovedstadslufthavn.

Mens Ryanair æder sig ind på markedet fra Københavns Lufthavn, vælger SAS at gå på strandhugst på Ryanairs hjemmebane i Dublin. Næste år vil SAS nemlig øge den udbudte kapacitet med 11 procent på de skandinaviske ruter til Dublin.

På ruten fra København til Dublin øges med ni procent, hvilket også vil være gældende for ruten fra Oslo. Derimod vil væksten blive på hele 16 procent mellem Stockholm og Dublin.

SAS er en af de ældste kunder i Dublin Lufthavn, hvor første flyvning fandt sted den 1. april 1966, hvilket er lidt mere end 50 år siden. Sidenhen har samlet 4,5 mio. passagerer rejst med det skandinaviske flyselskab på ruterne fra Stockholm, Oslo og København til Dublin.

“Det glæder os, at SAS fortsætter med at udvide forretningen i Dublin Lufthavn. SAS er en af vores ældste europæiske kunder, og selskabets beslutning om en betydelig kapacitetsudvidelse på de tre ruter til Dublin er godt nyt for vores forretnings- og fritidsrejsende. De udvidede rutetilbud vil byde på flere valgmuligheder og forbindelser mellem Irland og Sverige, Danmark og Norge og vil have betydelige fordele for irsk turisme, da Skandinavien er et voksende marked for besøgende til Irland,” siger Vincent Harrison, der er admininstrerende direktør for Dublin Lufthavn.

Markant væksttempo
SAS vil i sommertrafikprogrammet 2017 flyve dagligt fra henholdsvis København og Oslo til Dublin, mens der fra Stockholm-Arlanda vil være op til 13 ugentlige afgange i hver retning, hvoraf to af disse vil være opereret med de nye Airbus A320neo fly.

Dublin Airport er en af de lufthavne i Europa, der sammen med Københavns Lufthavn og Amsterdam-Schiphol vokser allermest i øjeblikket. Sidste år rejste lidt flere end 25 mio. passagerer gennem den irske hovedstadslufthavn, og efter de første ni måneder af 2016 er væksten på omkring 12 procent, hvilket svarer til ekstra 2,3 mio. passagerer. Dermed er der udsigt til, at Dublin Airport i 2016 lander på op imod 28 mio. passagerer, hvilket kan bringe lufthavnen til en position lige i hælene på CPH, der ventes at have betjent 29,7 mio. passagerer, når året rinder ud.

Fra Dublin Airport er der muligt at flyve til 180 destinationer i 40 lande på fire kontinenter.

 

Relaterede artikler:

Aer Lingus opgiver at konkurrere med Ryanair

SAS sænker prisen på Dublin-rute

Ryanair fremskynder CPH-opstart

Aer Lingus vender tilbage til København

Aer Lingus vender tilbage til Skandinavien