- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Handlingselskab vil ikke hjælpe Ryanair

Ryanairs handlingselskab i CPH har ingen planer om at sætte mellemledere til at udføre konfliktramt arbejde og på den måde hjælpe Ryanair til at omgå den blokade, der kan komme om godt to uger.

Til daglig hjælper handlingselskabet Copenhagen Flight Services Ryanair i Københavns Lufthavn med at få lastet og lodset flyene, få passagerer af og på samt skubbe flyene tilbage fra standpladserne, så de kan komme i luften igen efter bare 25 minutter på jorden.

Men når medlemmer af 3F, HK og andre LO-fagforbund fra den 18. juli indleder en lovlig sympatikonflikt mod selskabets aktiviteter i Københavns Lufthavn, så skal Ryanair ikke forvente, at Copenhagen Flight Services kommer det irske lavprisselskab til undsætning.

Handlingselskabet har nemlig ingen planer om at sætte mellemledere til at udføre konfliktramt arbejde.

”Det har vi ingen planer om på nuværende tidspunkt. Med så mange flyvninger Ryanair har fra København, så tror jeg også kun det ville være muligt i ganske få dage,” siger direktør Paul Synnott fra Aviator, som Copenhagen Flight Services er et datterselskab af, til CHECK-IN.dk.

Fanget i svær situation
En arbejdsgiver er ellers i sin gode ret til at sætte mellemlederne i sving, hvis det er arbejde, som mellemlederne er vant til at lave. En mellemleder må eksempelvis kun køre den såkaldte push back-traktor, hvis han eller hun er vant til at køre traktoren, som bruges til at skubbe fly tilbage fra standpladser.

Paul Synnott er ked af at Aviator og Copenhagen Flight Services nu bliver fanget midt i slagsmålet mellem Ryanair og fagbevægelsen.

”Vi bliver fanget i en svær situation. Og det er ærgerligt, at vi skal lide under det her og få problemer. For vi har overenskomster og følger selv alle regler,” understreger Paul Synnott.

Stor aktør
Torsdag sendte LO et hovedkonfliktvarsel til Ryanair gældende for selskabets baser i Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn. Samtidig sendte man et sympatikonfliktvarsel, men kun for Københavns Lufthavn. Det skyldes, at medlemmerne af 3F, HK og andre LO-fagforbund i Billund Lufthavn tidligere har tilkendegivet, at de ikke ønsker at blokere Ryanairs operationer i lufthavnen. Det irske lavprisselskab er nemlig så stor en aktør i Vestdanmarks største lufthavn, at medarbejderne frygter, at det vil betyde nedskæringer og fyringer, hvis Ryanair lukker sin base i Billund Lufthavn.

Dermed kommer fagbevægelsen kun til at kunne blokere Ryanairs flyvninger ind og ud af Københavns Lufthavn. Flyvningerne ind og ud af Billund Lufthavn bliver sandsynligvis ikke berørt, hvis en konflikt bliver en realitet omkring to uger fra nu.