- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Har fået myndighedstilladelse til rumrejser

Virgin Galactic har fået de amerikanske myndigheders tilladelse til at foretage rumrejser med passagerer. Første fuldt bemandede testflyvning ventes gennemført i løbet af sommeren.

Siden den britiske rigmand Sir Richard Branson i 2004 etablerede Virgin Galactic har drømmen været at sende passagerer på rejse ud i rummet.

Den drøm er rykket et stort skridt nærmere, idet de civile amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, fredag gav godkendelse til, at Virgin Galactic kan gennemføre kommercielle rumrejser i fremtiden.

Godkendelsen vakte stor jubel i hovedkvarteret i Mojave Air & Spaceport samt i den nye Spaceport America-terminal i New Mexico, og investorerne jublede endnu mere, idet aktiekursen steg med raketfart og lukkede hele 38,9 procent højere.

Perfekte resultater fra testflyvning
Virgin Galactic har samtidig meddelt, at de indsamlede data fra testflyvningen den 22. maj bekræfter, at operationen forløb tilfredsstillende og alle mål blev opfyldt.

Siden 2016 har Virgin Atlantic har en licens til at foretage flyvninger i rummet, men det er første gang, at FAA udsteder en licens til at flyve passagerer i rummet.

“Vi er utroligt tilfredse med resultaterne af vores seneste testflyvning, der nåede vores angivne flyvetestmål. Flyvningen udførtes fejlfrit, og resultaterne viser sikkerheden og elegancen i vores flysystem. Dagens godkendelse fra FAA af vores fulde kommercielle lanceringslicens i forbindelse med succesen med testflyvning den 22. maj giver os tillid, inden vi fortsætter mod vores første fuldt bemandede testflyvning i sommer,” siger Michael Colglazier, der er administrerende direktør for Virgin Galactic.

Ser jorden fra 100 kilometers højde
Testen i maj var den tredje bemandede flyvning og den første fra det nye rumcenter i New Mexico, og ifølge data fra flyvningen nåede rumskibet op i en højde på 55,5 nautical miles, hvilket svarer til næsten 103 kilometer. Den maksimale fart var Mach 3, der er omkring 3.675 kilometer i timen.

Rumfartøjet fra Virgin Atlantic består af rumskibet VSS Unity og moderskibet VMS Eve. Der er tale om et fartøj med tre skrog og fire motorer, og der er plads til to piloter og fire passagerer, der under en rumflyvning kaldes astronauter.

Når rumfartøjet når en højde på lige i underkanten af 50.000 fod, hvilket svarer til lidt mere end 15 kilometer, er det igennem det tykkeste lag i atmosfæren, hvorefter moderskibet adskilles fra rumskibet, der fortsætter på egen hånd mod rummet.

I kabinen er der 17 vinduer, hvor passagererne for første gang kan opleve jorden fra rummet, og 16 kameraer i kabinen vil samtidig optage hele turen i HD-kvalitet som evigt minde.

 

 

Relaterede artikler:

Virgin-fly vil blive hurtigere end Concorden

To testflyvninger med supersoniske fly i 2017