- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Helsinki Airport – Gateway til Vinter-OL

Vinter-OL i PyeongChang i Sydkorea har Finnair som officiel partner for Finlands Olympiske Komite, der har sendt 102 finske atleter til legene. Helsinkis lufthavn er desuden gateway for OL-hold fra hele Europa.

“Vi er stolte over at kunne samle sportsmænd, sportskvinder og deres ledere og fans fra hele verden sammen i Helsinki Airport, hvor vi lever op til den bedste olympiske ånd med hensyn til at servicere de mange OL-rejsende”, siger Katja Siberg, Senior Vice President, Marketing and Communications hos Finavia.

Olympiske atleter og turister undervejs til PyeongChang har benyttet Helsinki Airports 33, da Helsinki Airport har det bedste netværk i Nordeuropa med afgange til 140 destinationer verden over, samt 20 finske destinationer, hvilket betyder mange internationale passagerer i Helsinki Airport.

Klar til hjemkomsten
“De seneste dage har Helsinkis lufthavn været fyldt med passagerer til Seoul, med Finnairs daglige direkte forbindelse. Ud over de finske atleter har der været OL-deltagere fra Sverige, Estland og Centraleuropa i lufthavnen. Vi ønsker deltagere og andre passagerer nogle fantastiske oplevelser både undervejs og ved selve Vinter-OL i PyeongChang”.

Helsinki Airport er også klar til at tage imod Olympic Team Finland når de vender hjem fra PyeongChang i slutningen af februar. Vinter-OL slutter den 25. februar.

Bygget til OL i 1952
Helsinki Airport har en lang historie i forbindelse med De olympiske Lege. I virkeligheden blev lufthavnen reelt åbnet, så den kunne betjene deltagerne i De olympiske Lege i Helsinki i 1952. Dengang ankom og afgik omkring 2.000 fly fra den brandnye lufthavn.

I 2017 introducerede Finavia en helt særlig bus for at fejre de finske OL-mestre og det var på landingsbanen, at OL-vinderen Sami Jauhojärvi løb på ski for at undervise grundtrinene i langrend til den kinesiske mand, der boede i terminalen i 30 dage.

Partnerskabet mellem Finavia og den finske olympiske komite er aftalt for flere år og mindst for de tre kommende Olympiske Lege i Asien. Efter PyeongChang i Tokyo i 2020 og i Beijing i 2022.

 

Relaterede artikler:

Passagerer fra Øresundsregionen via Helsinki

Kinesere åbner Helsinki-rute

Helsinki indvier ny finger