- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

IAG foreslår brud på Heathrows monopol

British Airways ejer har henvendt sig til den britiske regering for at få gjort op med Heathrows monopol på infrastrukturen.

IAG foreslår, at flere selvstændige virksomheder kan drive den store lufthavns forskellige terminaler, og på den måde skabe konkurrence, som man skønner vil være til fordel for prisniveauet både for flyselskaber og passagerer.

British Airways moderselskab IAG mener, at lufthavnens planlagte udvidelse burde give plads til, at individuelle selskaber skaber og driver de nye terminaler mere effektivt, end det er tilfældet med Heathrows nuværende selvejerskab.

‘For let for længe’
Forslaget fra IAG, der er Heathrows dominerende kunde, til Civil Aviation Authority, er endnu et forsøg på at sikre lave omkostninger, når en tredje landingsbane anlægges. IAG argumenterer med, at billetpriserne vil blive drevet i vejret af stigende omkostninger med Heathrow som eneejer.

“Heathrow har haft det for let for længe, og regeringen må give CAA styrke til at introducere denne type konkurrence”, siger Willie Walsh, IAGs CEO. “Det kunne reducere omkostningerne, fordele finansieringen og sikre, at udviklingen bliver gennemført til tiden, hvilket vil gavne kunderne”.

‘Ikke raketvidenskab’
British Airways driver en terminal på JFK lufthavnen i New York, og Willie Walsh mener, at hans forslag vil medføre øget kontrol med omkostningerne: “Det er ikke raketvidenskab. De fleste større lufthavne i USA har terminaler, der ejes eller leases af flyselskaber og der er lignende eksempler i Europa i for eksempel Frankfurt og München. Der er bestemt ingen god grund til, at det ikke kunne ske i Heathrow”.

En talsmand for Heathrow siger, at lufthavnen arbejder hårdt på at holde omkostningerne til udvidelsen nede og tilføjer: ”Enhver, der er så uheldig at måtte benytte JFK lufthavnen ved, at det ikke er en passagerservice, som vi ønsker at introducere i Heathrow”.

Heathrows tredje landingsbane er endnu ikke færdigbehandlet i parlamentet, hvor der fortsat er høringer med cheferne fra Heathrow. Der ventes en afstemning om sagen til sommer og der er umiddelbart udsigt til et flertal for udvidelsen i Heathrow.

Relaterede artikler:

Britisk regering anbefaler tredje Heathrow-bane

Hyppig blind passager anholdt i Heathrow

SAS udsætter opstart af Heathrow-base