- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

IAG opgiver at købe Norwegian

Ifølge en børsmeddelelse fra IAG har den britisk-spanske luftfartskoncern opgivet at overtage Norwegian og vil sætte aktierne i selskabet til salg.

Siden IAG (International Airlines Group) den 12. april sidste år meddelte, at man havde købt 4,61 procent af aktierne i Norwegian med henblik på at afgive købstilbud, har kursen på det norske lavprisflyselskabs aktier bevæget sig op og ned i forhold til de løbende udmeldinger fra IAG samt de mange rygter i markedet.

Nu synes det at være definitivt, at IAG, der blandt andet er moderselskab for British Airways og Iberia, ikke længere er interesseret i Norwegian. De tilbageværende 3,93 procent af aktiekapitalen i Norwegian vil nemlig blive sat til salg.

“International Airlines Group bekræfter, at man man ikke har til hensigt at fremsætte købstilbud på Norwegian Air Shuttle ASA, og når tiden er inde, vil aktiebeholdningen på 3,93 procent i Norwegian blive solgt,” lyder det i en børsmeddelelse fra IAG torsdag eftermiddag.

Dramatisk kursfald
IAG´s udmelding er naturligvis blevet bemærket hos Norwegian, hvor bestyrelsesformand Bjørn H. Kise har følgende kommentar:

“Vi er opmærksomme på IAG’s ønske om at sælge sine aktier i Norwegian Air Shuttle ASA. Norwegians planer og strategi forbliver uændrede. Selskabets mål er at fortsætte med at bygge en bæredygtig forretning til gavn for dets kunder, medarbejdere og aktionærer.”

Mange småinvestorer havde tilsyneladende købt aktier i Norwegian i håb om en hurtig gevinst ved et attraktivt købstilbud fra IAG, og derfor er der torsdag eftermiddag storudsalg i Norwegian-aktien, hvilket har haft en særdeles negativ effekt på aktiekursen.

Da Oslo Børs lukkede var aktien handlet ned i kurs 140,00, hvilket er et fald på mere end 20 procent. Den højeste kurs i løbet af de seneste 12 måneder var den 26. april 2018, hvor aktien lukkede i kurs 310,00. Det var samme dag, at Norwegian offentliggjorde resultatet for første kvartal af 2018, hvor selskabet i en børsmeddelelse skrev, at der var kommet “flere henvendelser” på baggrund af købsinteressen fra IAG.

Med torsdagens lukkekurs er børsværdien på 6,36 milliarder norske kroner, hvilket svarer til 4,9 milliarder danske kroner.

 

Relaterede artikler:

Norwegian: Laveste aktiekurs i fem år

Norwegian afviser købstilbud fra IAG

IAG vil købe Norwegian