- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

IATA godkender Premium Economy-prisklasse

Hos IATA har man nu godkendt Premium Economy som en officiel fjerde prisklasse, der indgår i flyselskabernes billetsamarbejde.

I slutningen af 1990´erne indførte britiske Virgin Atlantic som det første flyselskab et Premium Economy-produkt, som var en mellemklasse mellem Business og Economy.

Der skulle alligevel gå 20 år før flyselskabernes internationale organisation IATA var klar til at anerkendt denne prisklasse som den fjerde officielle klasse – udover First, Business og Economy.

Stærkt medvirkende hertil har naturligvis været, at store flyselskaber som British Airways, Air France og Lufthansa samt vores eget SAS sidenhen har taget produktet til sig.

Med IATA´s officielle tilføjelse af Premium Economy som en prisklasse, er det nu også muligt at “interline“ mellem flyselskaberne i en og samme billet. Den officielle priskode hos IATA har fået betegnelsen WIF.

Indtægtstab reduceres ved kriser
I Premium Economy, der på SAS-langdistanceruterne hedder SAS Plus, er der ofte en separat kabine med lidt bredere flysæder og større sædeafstand sammenlignet med Economy-klassen.

Herudover vil der oftest være bedre skærme til underholdningssystemet samt flere varierede og bedre måltider om bord.

En Premium Economy-billet er som tommelfingerregel op til 35 procent dyrere end en fleksibilitet billet på Economy-klassen. Sammenligner man fra Business Class på et højere prisniveau, vil Premium Economy typisk være omkring 65 procent billigere.

Virgin Atlantic, der først introducerede Premium Economy, har gjort den erfaring, at gennem luftfartskriser er indtægtstabene ikke så store, når de rejsende “køber ned“ til en billigere klasse.

Hos kunderne er der også fordele. Ikke alle rejsebureauer har været i stand til i rapporteringen til virksomhedskunder at adskille flybilletter på Economy og Premium Economy. Dermed har det været muligt for forretningsrejsende at bypasse virksomhedens rejsepolitik og købe et mellemklasseprodukt, der i statistikkerne vil stå opført som Economy-klasse.