- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Iberia modtager første A350

Det spanske flyselskab Iberia har fået leveret det første af i alt 16 nye fly af typen Airbus A350 XWB, som allerede har fået en række opgraderinger.

Airbus A350 XWB er den nyeste flytype fra den europæiske flyproducent, og flyet er allerede yderst populært i hele verden.

På det europæiske kontinent – i Spanien – har det flyvende flagskib, Iberia, netop modtaget sit første fly af denne model (registrering EC-MXV), og 15 mere er på vej i samme retning indtil år 2021. Det spanske flyselskab er det 18. i verden til at operere flyet.

Airbus’ nyeste model bliver også benævnt ved A350-900. Iberias nye levering har, som det første fly af denne model, fået installeret den allernyeste pakke af forbedringer. Flyet har blandt andet fået et ’wing twist’, forlængede ’winglets’, og så er den maksimale startvægt øget til 280 tons.

Der er plads til i alt 348 passagerer fordelt på tre klasser. 31 pladser på Business Class, 24 sæder på Premium Economy samt 293 sæder på Economy Class.

”Vi er glade for at modtage vores første A350. Det er et fly, som med sin effektivitet og modernitet perfekt repræsenterer det nye Iberia. I de seneste par år har vi haft fokus på overlevelse. Nu undergår vi en ny transformation for at få ekspertise. Og det her fly repræsenterer perfekt denne cyklusændring,” siger Luis Gallego, koncernchef i Iberia.

Supermoderne fly
Hos Airbus er der udtalt glæde over, at Iberia har valgt at satse på flyproducentens nyeste model.

”Vi er enormt stolte over Airbus’ langvarige forhold til Iberia, og at vi nu kan levere dets første A350. Iberia var et stiftende flyselskab af IAG (International Airlines Group, red.). En gruppe, der med denne levering på succesfuld vis opererer hvert fly fra vores familie af kommercielle fly – lige fra A318 til den store A380 og nu den moderne A350,” siger Tom Enders, koncernchef i Airbus.

Der er ingen tvivl om, at Iberia har fået et nyt fly med den allerstørste modernitet. Airbus A350-flyet har det nyeste aerodynamiske design, vinger og flykrop af karbonfiber, og så er der påsat brændstofeffektive motorer i form af Rolls-Royce Trent XWB. Det betyder, at brændstofforbruget og emissioner bliver nedsat med 25 procent, ligesom vedligeholdelsesomkostningerne bliver minimeret.

Airbus har indrettet flyets kabine efter de nyeste standarder, og det giver passagererne stor komfort, velvære og god teknologi. Flyet er desuden udmærket som det til dato mest stille på markedet.

Fornyelse af flåde
Da Iberia nye fly landede i Madrid fra frabrikken i den franske by Toulouse, indeholdt de store tanke en blanding af bæredygtigt flybrændstof. På den måde kunne Iberia reducere sit karbonaftryk.

Den nye Airbus A350-900, der har en rækkevide på 14.800 kilometer, indgår fremover i en flåde af over 100 Iberia-fly (inklusiv Iberia Express). Det spanske flyselskab har i de seneste år bestilt i alt 56 nye fly – herunder både kort- og langdistancefly.

Indtil videre har Airbus fået 847 faste ordre på Airbus A350 XWB fra 44 forskellige kunder verden over. Dette gør flyet til et af de mest succesfulde langdistancefly nogensinde.

 

Relaterede artikler:

Iberias første A350 på vej i samlefabrikken

Iberia igen verdensmester i ankomster

Iberia opgraderer premium-lounge i Madrid

Ny Airbus A350-900 ULR kan flyve 20 timer i træk

Tre ugers rundtur for Airbus A350-1000 er slut