- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Isslag fik Flybe til at sætte fem SAS-fly på jorden

Flybe, der opererer fem ATR72-600 for SAS, måtte i lørdags midlertidigt sætte samtlige fem fly på jorden som følge af en unormal vejrsituation.

Vintervejret har skabt store udfordringer for flytrafikken i Norge og Sverige igennem de seneste uger. Senest måtte det britiske flyselskab Flybe, der opererer fem ATR 72-600 turbopropfly for SAS, i lørdags sætte samtlige fly på jorden på grund af en unormal vejrsituation.

Således udsendte SAS lørdag ved middagstid en meddelelse om, at alle Flybe ATR-operationer til og fra Stockholm-Arlanda på vegne af SAS indtil videre ville være suspenderet på grund af isslag (freezing drizzle, red.) med samtidig besked om, at operationerne ville blive genoptaget, når vejret blev bedre.

Det betød blandt andet, at et fly på vej fra Visby til Stockholm måtte returnere, mens et fly fra Turku i Finland måtte omdirigeres til Skvasta-lufthavn, der ligger omkring 105 kilometer sydvest for den svenske hovedstad.

Minimumsværdier var afgørende
Det var tilsyneladende kun ATR-flyene, der ikke kunne begå sig under de særlige vejrforhold, og hos Flybe kan man ikke umiddelbart forklare, hvorfor selskabets fly skulle stå på jorden, når andre fly kunne være i luften.

“SAS er ansvarlig for alle operationelle beslutninger på disse flyvninger, så spørgsmålet skal rettes til dem,” siger en pressetalskvinde for Flybe til CHECK-IN.dk.

Hos SAS har man da også klar med en brugbar forklaring.

“Årsagen var det, som kaldes ‘freezing drizzle’ med underafkølet nedbør. Hver flytype har sine minimumsværdier for forskellige vejrforhold, og lige præcis på dette tidspunkt i Arlanda i lørdags, kunne ATR-flyene ikke lande. Det er ikke særligt almindeligt, men ligesom med tåge eller blæst, så påvirker denne vejrtype også vores flyvninger,” siger Fredrik Henriksson, pressechef for SAS i Sverige.

 

Relaterede artikler:

Samarbejdet mellem Flybe og SAS kan udvikle sig

SAS og Flybe udvider samarbejde

Flybe har fundet sine SAS-fly

Flybe skal flyve for SAS