- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

KLM får Boston på rutekortet

Til foråret 2019 introducerer KLM den amerikanske by Boston, hvortil der vil være tre ugentlige afgange fra Amsterdam Schiphol.

Boston på den amerikanske nordøstkyst er ny destination for det hollandske flyselskab KLM.

Selskabet melder, at det fra sommertrafikprogrammet i 2019 begynder at operere til storbyen med tre ugentlige rotationer. Der vil være afgange onsdag, fredag og søndag.

Den nye KLM-destination kommer i tillæg til Delta Air Lines, der hver dag har to afgange fra Boston til Amsterdam Schiphol. Det amerikanske flyselskab er joint venture-partner med Air France-KLM på transatlantiske ruter.

”Ved at tilføje en direkte KLM-rute tilbyder vi i samarbejde med Delta Air Lines vores kunder flere muligheder for at rejse mellem Amsterdam og Boston. Boston er den 17. nordatlantiske destination med direkte rute af KLM,” siger Pieter Elbers, koncernchef i KLM.

KLM har tidligere haft Boston i rutenetværket, men lukkede ruten tilbage i juni 1994.

Én ekstra afgang
Første KLM-flyvning til Boston er den 31. marts 2019. Fra 1. juli tilføjer flyselskabet en ekstra afgang hver mandag, så der ugentligt vil være i alt fire afgange med KLM mellem Amsterdam og Boston. På alle afgange letter flyet klokken 17.00 på rute KL0617 fra Amsterdam og lander i Boston klokken 18.30 lokal tid. Returflyvning på rute KL0618 er klokken 22.00 lokal tid med ankomst i Holland dagen efter klokken 10.35.

Ruten vil blive betjent med en Airbus A330-300 med plads til 292 passagerer. Flyet har 30 sæder på World Business Class, 40 sæder i Economy Comfort Class samt 222 sæder i Economy Class.

Boston ligger omkring 300 kilometer nord for New York og er den største by i delstaten Massachusetts. Byen er hjemsted for Harvard University og er en af de ældste og rigeste byer i USA.

Dansk Boston-rute
SAS åbnede en rute til Boston fra Københavns Lufthavn den 29. marts 2016 og har hidtil betjent ruten året rundt. Men det skandinaviske flyselskab har valgt at lukke ruten i vinterhalvåret – fra den 19. november – for at vende tilbage til den amerikanske by i sommertrafikprogrammet for 2019.

Den frigjorte Airbus A330-kapacitet vil SAS i stedet benytte på ruten til Miami fra de tre skandinaviske hovedstæder. Fra den 10. december 2018 vil SAS have tre ugentlige afgange fra Københavns Lufthavn, to fra Stockholm Arlanda samt to fra Oslo Gardermoen.

Norwegian har tidligere fløjet til Boston fra Københavns Lufthavn, men lavprisflyselskabet lukkede ruten den 24. oktober 2017 ved ophør af sommertrafikprogrammet. Selskabet åbnede ruten i foråret 2016, og det skete kun seks uger efter, at SAS begyndte at operere på ruten.

 

Relaterede artikler:

Air France-KLM med bagageløse USA-priser

Nyt servicekoncept på KLM’s langruter

SAS sæsonlukker Boston-rute

Norwegian lukker USA-rute fra København

Norwegian lukker Boston-ruter fra Skandinavien