- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

LEVEL skal afløse OpenSkies i Paris

IAG lavprisflyselskabet LEVEL etablerer sig næste sommer i Paris-Orly, hvor det overtager medarbejdere fra søsterselskabet OpenSkies, der lukkes ned.

International Airlines Group (IAG) sendte i sommer det nye lavprisflyselskab LEVEL i luften fra Barcelona med ruter til Los Angeles og Oakland-lufthavnen ved San Francisco.

Få dage senere åbnede Norwegian på præcist samme ruter, og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at LEVEL er IAG´s “Norwegian-dræber”, da den store europæiske luftfartskoncern i stigende grad møder udfordringer fra det norske lavprisflyselskab.

Nu vælger LEVEL at åbne en ny front ved næste sommer at etablere sig i Orly-lufthavnen syd for Paris. Herfra vil lavprisflyselskabet kunne tilbyde destinationer som Montreal, New York, Guadeloupe og Martinique på rutekortet. I Paris vil LEVEL også møde Norwegian, der flyver fra Paris-CDG til New York-JFK, New York-Newark, Fort Lauderdale, Orlando og Los Angeles.

Etableringen i Paris-Orly bliver dog noget speciel, da LEVEL kommer til at overtage medarbejdere i det franske IAG-selskab OpenSkies, som i stedet bliver lukket ned. OpenSkies vil dog fortsætte med at flyve fra Paris-Orly til New York frem til slutningen af sommeren næste år.

I første omgang vil LEVEL basere to Airbus A330-200 i Orly, og de vi blive indrettet i en konfiguration med 239 sæder på Economy Class samt 21 sæder i Premium Economy.

Succesfuld Barcelona-debut
LEVEL er tilsyneladende kommet godt fra start i Barcelona, og selskabet har da også tidligere proklameret, at man først ville indtage Paris og derefter Rom i den fortsatte ekspansion. Planen er åbenbart at etablere langdistancebaser i de lufthavne, hvor der samtidig er gode muligheder for at få del i fødetrafikken fra det spanske søsterselskab Vueling.

“LEVEL´s Barcelona-operation har vist sig at være en succes uden sidestykke. Kunderne er glade for produktet, og LEVEL vil allerede blive profitabelt i år. Det har hele tiden været planen, at Barcelona skulle være første skridt på vejen, og derfor glæder det os at kunne lancere flyvninger fra vores anden europæiske by med fire nye ruter fra Paris,” lyder det fra koncernchef Willie Walsh fra IAG.

Allerede nu har LEVEL besluttet at åbne en rute fra Barcelona til Boston den 28. marts 2018, og i sommeren 2018 ankommer et tredje basefly til Barcelona El-Prat lufthavnen, hvorved det bliver muligt at tilføje endnu flere destinationer på rutekortet. I dag flyves der til Buenos Aires, Oakland og Punta Cana i Mexico sammen med en sæsonrute til Los Angeles.

 

Relaterede artikler:

IAG-selskab vil fortsætte i Norwegians fodspor

Level vil stoppe Norwegian

IAG sætter hårdt ind mod Norwegian