- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Lufthansa reducerer 2012-vækstplaner med 66 procent

Lufthansa øgede omsætningen i årets første 9 måneder med næsten 10 %, men overskuddet blev halveret og fremtiden tegner mørk. Flere af datterselskaberne giver underskud og det tyske luftfartsselskab reducerer nu forventningerne til væksten i 2012 med 66 procent.

Omsætningen skal tælles i milliarder af euro ogantallet af ansatte er på over 120.000, menflere af datterselskaberne giver underskud og forventningerne til væksten i 2012 nedjusteres med 66 procent.

Det var i korte træk essensen afden seneste periodemeddelelse fra det store tyske luftfartsselskab Lufthansa.

Umiddelbart steg omsætningen i årets første 9 måneder med 9,6 % til 22.138 millioner euro eller knap 165 milliarder danske kroner. Resultatet efter skat var et overskud på 288 millioner euro.

Trecifret millionoverskud i euro

Umiddelbart lyder det positivt, men dykker man ned i tallene viser det sig, at overskuddet faldt med hele 45 % i forhold til samme periode året før.

Samtidig har flere af datterselskaberne underskud. Lufthansa og SWISS fik begge overskud, mensAustrianAirlines reducerede sine tab, og bmi tabte 154 millioner euro i årets første 9 måneder. Datterselskabet Germanwings tabte 23 millioner euro.

Ifølge koncernchef Christoph Franz er situationen hos Lufthansa dog bedre end hos mange af konkurrenterne.

“Mange af vore konkurrenter kæmper med overhovedet at få et positivt resultat for hele året, hvor vi fortsat forventer et overskud på et treciffret millionbeløb i euro,“ sagde bestyrelsesformand og CEO, Christoph Franz ved præsentationen af kvartalsregnskabet.

Passagervækst reduceres

Samtidig tager selskabet bestik af den usikre økonomiske situation ved at nedjustere forventningerne til væksten i passagertrafikken for hele 2012 med ikke mindre end 66 %.

Hvor Lufthansa tidligere havde budgetteret med en stigning i koncernens passagertal for 2012 på 9 %, venter man nu alene en vækst på omkring 3 % til næste år.

Ifølge Stephan Gemkow, der er finansdirektør og medlem af Lufthansas bestyrelse, er den hårde konkurrence og den usikre økonomiske vækst de primære årsager til nedjusteringerne af væksten.

Lufthansa blev stiftet i 1926 efter en fusion af Deutsche Aero Lloyd og Junkers Luftverkehr og er et af Europas absolut største luftfartsselskaber bestående af Lufthansa, Austrian, bmi, Germanwings samt SWISS og Lufthansa Cargo.