- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Lufthavnsdirektør ny formand for Rejsegarantifonden

Billund Lufthavns administrerende direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, er af erhvervs- og vækstministeren blevet udpeget som ny formand for Rejsegarantifonden.

Rejsegarantifonden, der er en privat selvejende organisation, skal have ny bestyrelsesformand, da Susanne Larsen forlader posten efter seks år for bordenden i bestyrelseslokalet.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har udpeget Billund Lufthavns administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen som ny bestyrelsesformand. Her vil han få syv bestyrelseskolleger, som på en eller anden måde har relation til rejsebranchen. Stederfortræder for formanden bliver Jakob Buhl Vestergaard, og herudover er Lars Thykier (Danmarks Rejsebureau Forening), Henrik Specht (Rejsearrangører i Danmark), Per Henriksen (Dansk Luftfart), René Knudsen (HK Service Hovedstaden), Vagn Jelsøe (Forbrugerrådet Tænk) samt Jens Loft Rasmussen med i bestyrelsen.

“Jeg er glad for, at Kjeld Zacho Jørgensen har takket ja til at overtage posten som bestyrelsesformand for Rejsegarantifonden efter Susanne Larsen, der har ydet en stor indsats som formand siden 2009. Rejsegarantifonden giver vigtig bistand til danske forbrugere, hvis deres rejseudbyder går konkurs, og den opgave føler jeg mig overbevist om, at Kjeld Zacho Jørgensen med sine mange års erfaring er i stand til at løfte.”

Pengetank på 75 mio. kroner
Den jyske lufthavnsdirektør bliver øverst ansvarlig for en pengetank, der ved udgangen af 2015 var på 75,7 mio. kroner, hvoraf 55,1 mio. ligger i Pakkerejsefondskassen, mens de resterende 20,6 mio. kroner hører hjemme i Flyrejsefondskassen. I dag har fonden omkring 600 registrerede rejseudbydere, der tilsammen har stillet garantier for over en milliard kroner.

“Jeg sætter pris på tilliden, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for Rejsegarantifondens arbejde. Ud over at yde bistand til de danske forbrugere, har vi i Rejsegarantifonden en vigtig og spændende opgave foran os, hvor vi blandt andet skal implementere det nye pakkerejsedirektiv fra EU i dansk lov,” udtaler Kjeld Zacho Jørgensen i en pressemeddelelse.

Kjeld Zacho Jørgensen er også bestyrelsesmedlem i ingeniørvirksomheden Niras Gruppen A/S i Allerød, hvor formanden for Billund Lufthavns bestyrelse, Clas Nylandsted Andersen, også er formand. Ligeledes er han udpeget som medlem af bestyrelsen i VisitDenmark.

Rejsegarantifonden har til formål at yde bistand til rejsekunder ved en rejseudbyders konkurs. Fondens vedtægter og bestyrelsens forretningsorden er fastsat af fondens bestyrelse og er godkendt af erhvervs- og vækstministeren. Rejsegarantifonden blev oprettet ved lov i 1979.

 

Relaterede artikler:

Billund-direktør modtager hæderspris

Ny rejsegarantilov vedtages den 16. april

RiD: Hage ved den nye rejsegarantifondslov

Stor splittelse over konkursdækning

Raser over forslag til ny Rejsegarantifondslov