- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Mange tidsændringer på Ryanairs Billund-ruter

Lukningen af Ryanairs base i Billund Lufthavn har betydet store ændringer i det irske lavprisflyselskabs tidtabel. Der er op til 12 timers afvigelse i tidtabellen på 10 ud af 14 ruter.

Fredag aften i sidste uge lukkede Ryanair selskabets base i Billund Lufthavn. Tre Boeing 737-800 fly blev flyttet fra den internationale vestdanske lufthavn til London-Stansted og Dublin, hvorfra flyene i fremtiden skal operere.

Lukningen af Billund-basen har betydet, at Ryanair har måttet omlægge tidtabellen på flyvningerne til og fra Billund på de ruter, der har været dækket ind af baseflyene.

Først og fremmest betyder det, at der ikke vil længere vil være tidlige morgenafgange fra Billund, da flyene ikke overnatter i lufthavnen, men i stedet skal flyve ind til Billund i løbet af formiddagen fra andre europæiske baser.

Det betyder eksempelvis, at Ryanair ikke kan tilbyde en morgenafgang fra Billund til London-Stansted. Her vil første afgange mod London være kl. 11.30 på mandage og fredage og kl. 15.30 på øvrige dage. Til gengæld vil der være to aftenflyvninger, henholdsvis kl. 21.30 og 23.40.

Op til 12 timers ændringer i afgangstidspunkt
Mange fritidsrejsende har valgt Ryanair på de sydeuropæiske ruter, fordi prisen er lav, ligesom en tidlig morgenafgang fra Billund, giver mange flere timer på destinationen den første dag.

Det bliver der lavet godt og grundigt om på, efter at den nye tidtabel er trådt i kraft. Hver mandag i højsæsonen skulle et fly have forladt Billund kl. 06.55 med kurs mod Alicante. I stedet er denne flyvning omdisponeret til kl. 19.20 samme aften, hvilket er en tidsændring på over 12 timer.

En tidsændring i samme størrelse er også tilfældet på fredagsafgangen fra Billund til Malta, hvor flyvningen er rykket fra kl. 06.55 til kl. 18.20.

Blot fire ruter er gået fri for tidsændringer. Det er ruterne til Tenerife, Girona-Barcelona og Chania (Kreta). Sidstnævnte rute lukker den 30. juli sammen med Korfu-ruten, hvor passagererne på de sidste to onsdagsafgange skal flyve kl. 16.25 i stedet for kl. 06.55.

FAKTA
Nedenstående følger et overblik over, hvornår Ryanair lukker henholdsvis sæsonruter og tidligere helårsruter fra Billund.

Sæsonruter I Sæsonruter II Helårsruter
Korfu (30JUL15) Milano-Bergamo(24OKT15) Tenerife(13OKT15)
Kreta (30JUL15) Rom-Ciampino(24OKT15) Budapest(22OKT15)
Venedig-Treviso(24OKT15) Málaga(24OKT15)
Alicante(01NOV15)
Malta(02NOV15)
Palma Mallorca(02NOV15)
Pisa(03NOV15)
Girona(03NOV15)

Kilde: Ryanair

Fra 3. november og frem til næste forår vil der blot være en enkelt Ryanair-rute fra Billund Lufthavn med London-Stansted som destination.

Til gengæld har Ryanair endnu ikke annonceret selskabets sommertrafikprogram for 2016, og det kunne meget vel være en lang række nye ruter til Billund fra de øvrige europæiske baser.

Foto: Morten Lund Madsen