- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Marseille vil have rute til København

En rute til København står højt på ønskesedlen hos Marseille Provence Airport. Den franske lufthavn skønner, at der er basis for to ugentlige flyvninger for et lavprisflyselskab.

Marseille i Frankrig kan meget vel blive den næste destination på Københavns Lufthavns rutekort. På luftfartens “dating-portal“ , The Route Shop, har Marseille Provence Airport anført København som en af lufthavnens TOP5-destinationer, når det gælder nye ruter.

Den franske lufthavn anslår, at dervil være basis for ca. 25.000 passagerer årligt med to ugentlige afgange opereret af et lavprisflyselskab. Lufthavnen noterer sig, at der siden 2007 har været en konstant vækst i passagertallet mellem de to byer.

I dag benytter de rejsende ofte ruter via München, Paris eller Prag for at komme hurtigst fra København til Marseille. Her er den samlede rejsetid omkring 4 timer. Denne vil kunne halveres i tilfælde af en direkte rute mellem de to byer.

Tilfældigvis har Københavns Lufthavn også Marseille på sin TOP5-liste. Her angiver CPH dog, at der i 2009 var et passagergrundlag på lidt mere end 11.000 årligt.

Det ville givetvis være nyttigt for Københavns Lufthavne at hente erfaring fra et samarbejde med lufthavnen i Marseille. Lufthavnen råder over terminalerne MP1 og MP2. Sidstnævnte er Europas første rendyrkede lavprisflyterminal og åbnede i september 2006. Det er sidenhen blev en regulær vækstmaskine for den franske lufthavn.

Københavns Lufthavneåbner i oktober 2010 den nye lavprisfinger CPH SWIFT, der forventes at kunne tiltrække endnu flere lavprisflyselskaber til lufthavnen.