- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Norwegian sikrer sig 300 millioner norske kroner

To nordiske banker har hjulpet Norwegian med en garanti, så første del af regeringens hjælpepakke kan blive udbetalt. Norwegian understreger at garantiordningen er afgørende for virksomheden.

Da den norske regering torsdag i sidste uge offentliggjorde en hjælpepakke til luftfarten på i alt seks milliarder norske kroner, var halvdelen af beløbet på forhånd øremærket Norwegian, der har akut brug for likviditet.

Norwegian kan få adgang til en øjeblikkelig kreditfacilitet på 300 millioner norske kroner, hvis selskabet kan finde en modpart, der kan stille sikkerhed for 10 procent heraf. Herefter kan Norwegian få yderligere rådighed over 1,2 milliarder norske kroner, hvis man vil være i stand til at forhandle 1,2 milliarder norske kroner af gælden hos selskabets kreditorer.

Endelig skal Norwegian opfylde et egenkapitalkrav på otte procent for at få andel i de sidste 1,5 milliarder norske kroner. Dette krav kunne Norwegian ikke opfylde ved seneste kvartalsregnskab.

To banker garanterer
Nu meddeler Norwegian imidlertid, at selskabet har fundet en løsning, så første del af hjælpepakken kan blive udbetalt. To nordiske banker har indvilget i at stille 10 procent af sikkerheden, som det er krævet i statens betingelser, og Norwegian er i dialog med Garantiinstituttet for Eksportkredit (GIEK), der administrerer udbetalingen af pengene.

Herudover har Norwegian siden i torsdags haft igangværende drøftelser med GIEK og Ministeriet for Handel, Industri og Fiskeri for at få klarlagt de præcise betingelser for at kunne få adgang til de resterende to trancher.

Garanti skal sikre overlevelse
At det bliver udfordrende for Norwegian at nå i mål, er der ingen tvivl om, det lægger selskabet heller ikke skjul på.

“Regeringsgarantiordningen er afgørende for virksomheden, da kapitalmarkedets nuværende tilstand i kombination med de udfordrende tider for luftfartsindustrien begrænser de tilgængelige optioner. De første 300 millioner kroner vil skabe det nødvendige rum til at forfølge de resterende dele af garantiordningen,” hedder det i en pressemeddelelse.

Norwegian-aktien lukkede mandag i kurs 8,94 på Oslo Børs efter et fald på 16,06 procent. Selskabets børsværdi er lige nu 1.462 millioner norske kroner, hvilket svarer til 900 millioner danske kroner.

 

Relaterede artikler:

“Brandslukningen ikke forbi for Norwegian endnu”

Hjælpepakke med skrappe krav til Norwegian

Norwegian: Det handler om uger